Berghs elever ritar grafik åt Extrem

Studenter vid linjen Grafisk design på Berghs School of Communication har under hösten ägnat en månad åt att ta fram grafik till skidor och snowboards. Uppdraget kom från Extrem i Åre och eleverna fick fritt spelrum men skulle hålla sig till Extrems kärnvärden som omfattar begrepp som skandinaviskt, friåkning, kvalitet och prestanda.

För Extrems del var syftet att få inspiration och nya infallsvinklar på hur framtidens grafik ska se ut. Dessutom letar de ständigt efter nya talanger som kan jobba med deras grafiska formgivning. För studenternas del handlade det om att få jobba med ett skarpt projekt inom ett lite udda område.

– Vi har på Berghs, under många år, tittat på hur olika brädkulturer ofta använder sig av expressiva och kreativa uttryck i sin bräddesignsäger Pål Pettersson, ansvarig för Grafisk designutbildningen på Berghs SoC. Därför var det extra roligt att få genomföra ett projekt med en riktig uppdragsgivare inom det här området. Grafisk designstudenterna motsvarar ju verkligen målgruppen för de här produkterna så förutsättningarna har varit goda för att få fram expressiv och intressanta motiv till Extrem.

– För oss på Extrem har det varit otroligt kul att få nya ideér, för onekligen har det varit så att vi har fått 23 totalt olika tolkningar på en uppgift där det egentligen inte finns några rätt eller fel säger Peter Boman från Extrem Snowboards.

Brädorna visades upp för allmänheten under LG Winter Jam i Stockholm i slutet av november.

Berghs elever ritar grafik åt Extrem Berghs elever ritar grafik åt Extrem