Tusen butikssäljare på kunskapsdagar

Tusen butikssäljare på kunskapsdagar

Publicerad

Årets Sportakademi blev en succé. Efter att tio av de tolv stoppen är avklarade står det klart att över 1.000 butikssäljare kommer att vara väl förberedda för att möta skid- och snowboardkunderna.

Sportakademin är en kombination av föreläsningar och mässa. Dagen börjar med Sportfacks trendspaning för den kommande vintern och därefter kan deltagarna välja mellan olika workshops i snowboard, alpint och längd. Viktigast av allt är dock att gå runt bland de tretton utställarna och få information om den utrustning som butiken ska sälja i vinter.

För butikerna är det ett gyllene tillfälle att både bättra på personalens baskunskaper och få fördjupad information om de produkter de snart ska sälja. På en dag kan de klara av clinics från de flesta av sina vintersportleverantörer utan att det krävs övertid för personalen.

För leverantörerna blir jobbet mycket effektivare eftersom de kan möta över 50 butiker på en dag och dessutom slipper de ständiga uppackningar. Alla vi pratade med - butiker likväl som leverantörer - tycker att konceptet är överlägset de gamla visningar i butikerna.

I år var det tredje gången som Sportakademin Alpint arrangerades. I år var desutom alla tre stora kedjor med på arrangemanget vilket gjorde stor skillnad. De var bättre förberedda både på vad de skulle titta på för produkter och vilka föreläsningar de skulle gå på.

Har du missat Sportakademin så finns det två chanser kvar. I början av december kommer Sportakademin till Sälen och Åre. Anmäler dig gör du här .

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842