Adidas tillbaka på tennisbanan

Adidas har börjat marknadsföra tennisracketar och -bollar igen. Från och med december är varumärket återigen komplett leverantör på tennissidan.

Tre racketkollektioner kommer ut på marknaden: Barricade, Response och Feather. Namnen existerar redan inom Adidas tennisskoutbud och egenskaperna för racketerna matchar skornas. Barricadeserien, där det ingår fyra racketar, har tagits fram för tourspelare, Response för elitmotionärer och Feather för motionärer.

– Med tanke på framgångarna för våra tennisskor och vår tenniskonfektion känns det som att marknadsläget är det rätta för att åter ta upp racketproduktion. Nu kan vi förse tennisspelare med all utrustning som de behöver för att utöva en av världens mest populära sporter. Konsumenterna kan vara övertygade om att våra nya racketar kommer att hålla den höga standard som så länge har varit förknippad med varumärket Adidas, säger Simon Cartwright, vice vd för Adidas Tennis, i ett pressmeddelande.

Racketerna kommer att produceras av tennistillverkaren Keentech och börjar säljas i Adidas egna butiker och hos tennisspecialister den 1 december i år.

Av: Magnus Reithner