Exportutbildning för sportföretag

Exportutbildning för sportföretag

Publicerad

Mittuniversitetet i Östersund drar tillsammans med Scandinavian Outdoor Group (SOG) igång en utbildning i exportkunskap speciellt utformad för sportföretag. Utbildningen kommer att bedrivas i Åre under perioden oktober 2008 till maj 2009 och kostnaden är 37.500 kronor.

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna kunskapen om vad som krävs för att en exportsatsning ska bli framgångsrik. Deltagarna får ta fram en projektplan för ett planerat exportprojekt ihop med coacher som både har sportbranschkunskap och erfarenhet från olika marknader runt om i världen.

Bland coacherna hittar vi bland andra Bo Hilleberg från Hilleberg tält, Martin Kössler från SOG och Ispo, Mats Andersson från Outdoor Experience och Ulf Gustafsson från Fenix Outdoor.

SOGs medlemmar har varit mycket intresserade av kursen och har gett följande kommentarer i ett pressmeddelande:

- Ett bra och efterfrågat initiativ, säger Tom Nilsson som är försäljningsansvarig på Icebug. Med en tidsbegränsad insats kan deltagarna bidra till att höja kompetensen inom, de för exportdrivande outdoorföretag, kanske allra viktigaste områdena vad det gäller försäljning och marknadsföring.

- Vi exporterar till mer än 25 internationella marknader, säger Sara Wänseth, marknadschef Ullfrotté/Woolpower. Här finns en lysande möjlighet att spetsa kompetensen ytterligare för oss och för andra svenska outdoor-varumärken. En stor fördel är också att vi gör det ihop och att utbildningen skräddarsys för våra branschbehov.

Kursen innehåller även teoretiska lektioner inom ämnen som logistik, juridik, försäljning, produktstrategi, affärsförhandling, finansiering och coachning av utländska säljkårer.

För mer info gå in på www.peakoftechadventure.se.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842