Exportutbildning för sportföretag

Mittuniversitetet i Östersund drar tillsammans med Scandinavian Outdoor Group (SOG) igång en utbildning i exportkunskap speciellt utformad för sportföretag. Utbildningen kommer att bedrivas i Åre under perioden oktober 2008 till maj 2009 och kostnaden är 37.500 kronor. Syftet med utbildningen är att ge deltagarna kunskapen om vad som krävs för att en exportsatsning ska bli…

Mittuniversitetet i Östersund drar tillsammans med Scandinavian Outdoor Group (SOG) igång en utbildning i exportkunskap speciellt utformad för sportföretag. Utbildningen kommer att bedrivas i Åre under perioden oktober 2008 till maj 2009 och kostnaden är 37.500 kronor.

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna kunskapen om vad som krävs för att en exportsatsning ska bli framgångsrik. Deltagarna får ta fram en projektplan för ett planerat exportprojekt ihop med coacher som både har sportbranschkunskap och erfarenhet från olika marknader runt om i världen.

Bland coacherna hittar vi bland andra Bo Hilleberg från Hilleberg tält, Martin Kössler från SOG och Ispo, Mats Andersson från Outdoor Experience och Ulf Gustafsson från Fenix Outdoor.

SOGs medlemmar har varit mycket intresserade av kursen och har gett följande kommentarer i ett pressmeddelande:

– Ett bra och efterfrågat initiativ, säger Tom Nilsson som är försäljningsansvarig på Icebug. Med en tidsbegränsad insats kan deltagarna bidra till att höja kompetensen inom, de för exportdrivande outdoorföretag, kanske allra viktigaste områdena vad det gäller försäljning och marknadsföring.

– Vi exporterar till mer än 25 internationella marknader, säger Sara Wänseth, marknadschef Ullfrotté/Woolpower. Här finns en lysande möjlighet att spetsa kompetensen ytterligare för oss och för andra svenska outdoor-varumärken. En stor fördel är också att vi gör det ihop och att utbildningen skräddarsys för våra branschbehov.

Kursen innehåller även teoretiska lektioner inom ämnen som logistik, juridik, försäljning, produktstrategi, affärsförhandling, finansiering och coachning av utländska säljkårer.

För mer info gå in på www.peakoftechadventure.se.