Japaner får välja Speedo

Japaner får välja Speedo

Publicerad

Speedos nya dräkt LZR fortsätter att vinna anhängare. Senast ut är Japans simförbund.

Som Sportfack tidigare skrivit om har Speedos nya simdräkt LZR Racer rört om i simvärlden sedan flera världsrekord slaktats av simmare som burit den nya dräkten. I april gick till exempel en tysk simmare ut och krävde att få använda LZR Racer under OS trots att tyska simlandslaget har kontrakt med Adidas. Nu har Japans simförbund (JSF) beslutat att låta sina simmare använda Speedoprodukter om de vill.

Tidigare var de japanska landslagssimmarna tvungna att tävla i dräkter från någon av de tre inhemska tillverkarna Mizuno, Descente eller Asics. Men sedan simmare och tränare krävt en ändring, gav förbundet med sig. Enligt förbundsordföranden Toshihiro Hayashi berodde beslutet på att förbundet vill att simmarna ska kunna prestera så bra som möjligt under OS i Peking.

Av: Magnus Reithner

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206