Muslimska badkläder till Sverige i sommar

Det australienska badvarumärket Ahiida lanseras nu i Sverige. Det som är unikt med märket är att badkollektionen innehåller burqinis, heltäckande badkläder utvecklade för muslimska kvinnor.

– Det känns bra att hela Sveriges befolkning nu får möjligheten att bada i simhallar utan motstånd och svårigheter, säger Pontus Wiklander, marknadsansvarig på Awp design, som tagit Ahiida till Sverige i ett pressmeddelande.

Grundaren bakom varumärket, Aheda Zanetti, flyttade som tvååring från Libanon till Australien och fick under sin uppväxt uppleva motsatsförhållandena mellan att vara en arabisk muslimsk flicka och att ha ett stort intresse för simning. När Aheda Zanetti realiserade sin affärsidé, att tillverka heltäckande sport- och simkläder i funktionsmaterial för barn, skapade det stora rubriker världen över. Succén var ett faktum. Ahiida fick över 200 000 mejl från hela världen. Kort efter det kom även en kollektion för vuxna.

När ledningen på Awp design AB såg detta i media tog de kontakt med Ahiida.

– Vi såg detta som en stor möjlighet eftersom vi själva fått åtskilliga förfrågningar under åren och inte hittat någon som producerat baddräkter för muslimska kvinnor, berättar Pontus Wiklander, marknadsansvarig på Awp design

Av: Mattias Björklund