Expert ska utbilda skosäljare

Team Sportia satsar på utbildning. För att ge bättre kundservice ska en expert på idrottsskador utbilda kedjans skosäljare.

Det är inte ofta kunderna väljer rätt skor för sina fötter. För att råda bot på det samt möta den ökande löptrenden har Team Sportia anlitat en expert på idrottsskador som ska utbilda samtliga Team Sportias skosäljare.

– Kunderna tenderar att titta mer på märket på skon än hur den passar för just deras fötter och behov. Med våra nyutbildade säljare kommer vi nu i ännu större utsträckning att kunna skräddarsy val av sko och prioritera kundens anatomiska förutsättningar och motionsmönster, säger Glenn Mattsson, produktchef skor på Team Sportia

Utbildningen, som började i april och fortsätter maj månad ut, går ut på att personalen får lära sig allt om fotens anatomi, hur man väljer rätt sko till rätt fot, samt hur man kan behandla de vanligaste fot- och knäskadorna.

– En kunnig personal kan avhjälpa många onödiga skador, säger idrottsskadeterapeuten Lars Carlsson som håller i utbildningen av personalen.

Lars Carlsson har stor erfarenhet inom idrottsskador. Sedan 1981 har han arbetat med idrottsskador samt jobbat som konsult åt sportfackhandeln.

Av: Mattias Björklund