Sportfack 11-2016

Läser du i läsplatta eller på mobil? Klicka här. Tema TrenderDags igen att gräva fram kristallkulan och titta vad som är på gång inom sportbranschen nästa säsong. Vi kollar färgerna, modellerna och materialen som sportplaggen ska ha nästa år. Färger och stilDet blir lite mer nertonade färger på outdoor och lite mer vågade mönster på…

Tema Trender
Dags igen att gräva fram kristallkulan och titta vad som är på gång inom sportbranschen nästa säsong. Vi kollar färgerna, modellerna och materialen som sportplaggen ska ha nästa år.

Färger och stil
Det blir lite mer nertonade färger på outdoor och lite mer vågade mönster på träningsplaggen. På det hela taget verkar de grälla färgerna att fasas ut till förmån för lugnare färgskalor.

Alexander Bard
Vad har popikonen och debattören med sportbranschen att göra.? Kanske inte så mycket men Bard har istället järnkoll på vart trender och utvecklingen är på väg. Det påverkar också sportbranschen.

Trender skidmode
Det urbana modet gör tydliga avtryck i skidmodet nästa säsong. Färgerna blir mättade och nertonade samtidigt som funktionen fortfarande står i fokus för alla varumärken.

Trender Fitness
Fashion och träningskonfektion närmar sig varandra ännu mer i kommande kollektioner. Det blir mycket färger och modiga mönster med en hel del kompression i plaggen.

Decathlon växer
Den franska sportjätten Decathlon vill expandera i Sverige. Efter en långsam start öppnar sportkedjan snart sin tredje butik i Sverige. Och fler ska följa.

Ny cykelmässa
Branschorganisationen Cykelbranschen ska i vår arrangera en egen cykelmässa. Den kommer att konkurrera med redan existerande Sweden Bike Expo och Sportfack har därför pejlat läget i cykelbranschen.

Produkter i säsong
Det är snö och kyla på kommande. Det syns också i urvalet på produkter i säsong. Denna gång preseneterar vi bland annat varma cykelskor i äkta läder, pjäxor för alpinåkning och en vinterjacka med syntetfyllning.