Sportfack 06-2016

Läser du i läsplatta eller på mobil? Klicka här. Tema LöpningLöpning är så mycket mer än bara att springa en runda. Idag är det en livsstil för tiotusentals svenskar och för varumärkena är det ett område där det finns rum för ständig produktutveckling. Och det syns också i nästa års nyheter. Löparskor 2017Det blir ett…

Tema Löpning
Löpning är så mycket mer än bara att springa en runda. Idag är det en livsstil för tiotusentals svenskar och för varumärkena är det ett område där det finns rum för ständig produktutveckling. Och det syns också i nästa års nyheter.

Löparskor 2017
Det blir ett färggrannt år i löpspåret nästa säsong. Varumärkena räds inte kraftiga färger nästa år och samtidigt väljer många tillverkare att återgå till mer dämpning i skorna.

Salomon i staden
Företaget som länge har varit i framkanten bland trailskor byter underlag. Salomon siktar nu på trailkunden som också vill springa på stadens asfalt. Men filosofin bakom löpningen är den samma.

Tjocka sulor
För bara ett par år sedan var barfotalöpning det som gällde. Nu har pendeln vänt helt och istället har många löparskor idag fått maximal dämpning med välvda skosulor. Vi har tittat på utvecklingen av dessa skor.

Tomtom
Företaget som började med att tillverka bilnavigatorer är idag en aktör också inom sportbranschen. Deras pulsklockor, actionkameror och gps:er för golfare gillas av många. Tom Toms filosofi går också ut på att göra vardagen enklare för motionären.

Walleräng
Det svenska elcykelföretaget Walleräng lanserade sin första premium-modell förra hösten. Och elcykeln kunde inte ha fått en bättre start. Modellen prisades nämligen genast på Eurobikemässan.