Månadens Diva Helena Jacobsson

Månadens Diva Helena Jacobsson

Publicerad

Helena Jacobsson jobbar på Stadiums inköpsavdelning. Hon vill se fler kvinnor på ledande positioner men tror inte att kvotering är vägen att gå.

Varför tror du att fler kvinnor på höga positioner skulle öka försäljning och tillväxt?
– Helt enkelt för att många av kunderna är kvinnor och då borde det vara naturligt att kvinnor är med och på­verkar i alla olika positioner. För mig handlar det inte om att ha en fin titel eller höga positioner utan möjligheten att påverka.

Vad är din åsikt om kvotering?
– Att kvotera in kvinnor tror jag tyvärr inte är det rätta sättet utan jag tror att kvinnor däremot ska vara mer öppna för att hjälpa och stötta varandra och här är Divas ett bra forum. Röhnisch är ett levande exempel på ett företag där man varit orädd för att plocka in olika kompetenser och mestadels­ kvinnor i ledande positioner och det har ju visat sig att det varit framgångs­rikt, så mindre rädsla för gamla in­­vanda mönster tror jag är framtiden för att fler kvinnor ska sitta i ledande positioner där strategier och beslut fattas.

Vilka förändringar ser du inom sportbranschen?
– Hälsa och välmående är viktigt bland många människor och jag tror bara att det intresset kommer att öka i framtiden. Man ser sportmode överallt och konkurrensen blir större vilket­ gör att sportindustrin måste våga tänka­ nytt och ta influenser från alla håll som fashion, mat och hälsoindustrin. Jag tycker man ser att köpbeteendet ändrats och man kan inte fortsätta på samma sätt som man gjort genom åren med att plocka in en vårkollektion som ska hålla i flera månader utan att man uppdaterar och kompletterar sin outfit kontinuerligt. Idag är sportprodukter mode med kontinuerliga nyheter­ och inspiration. Modebranschen har hjälpt att man inte bara köper efter behov utan att nyhetsvärdet i säsong är superviktigt. Modegraden höjs och det går snabbare, här har vi massor att lära oss från modebranschen.

Vad är du mest stolt över med din karriär?
– Det är svårt att nämna en specifik­ sak. Jag är väldigt stolt över att ha fått vara med och förändra sportbranschen.­ Jag var med från första dagen då Stadium öppnade sin första butik på Sergel­gatan vilket på den tiden var revolutionerande. 

Var är du på väg i karriären?
– Jag kommer från september månad att börja som Section unit manager på Stadium efter att ha varit 6 år på Röhnisch. Man gör ett stort omtag på inköpsavdelningen och jag ser fram emot att få vara med i den energi och framåtanda som finns på Stadium och hoppas att jag kan få fortsätta att utvecklas och vara nyfiken varje dag i mitt jobb även i framtiden. 

Vem är din role model?
– Min mormor var en fantastisk person som inspirerat mig genom sin nyfikenhet, småländska envishet och trendkänslighet. Hon var "matriarken" och det smittade av sig på min mamma och moster och har smittat av sig på mig. När mormor var lite över 80 år så ringde hon och ville kolla vad som gällde rent trendmässigt. 

Vilken super power skulle du välja om du fick chansen?
– Svårt att välja men det skulle nog vara att kunna flyga, jag gillar att se saker ovanifrån och från ett annat perspektiv. Det är det som är min styrka.

On
Off

0 kommentarer

 • Decathlon tar fram egen snösko

  Decathlon tar fram egen snösko

  Ingen nisch tycks vara för smal! Decathlon har genom sitt egna varumärke Quenchua tagit fram nya snöskor för vandring även på lurigt underlag.

  Artiklar Jesper Johansson, 2021-12-15 18:43

 • Flowlife utsett till Gasellföretag

  Flowlife utsett till Gasellföretag

  Det går bra nu. Flowlife fortsätter att öka sin omsättning för tredje året i rad och har därmed utsetts till ett Gasellföretag.

  Artiklar Jesper Johansson, 2021-10-28 11:49

 • Träningstoppar och flåsdalar – forskningen visar på träningstapp under pandemin

  Träningstoppar och flåsdalar – forskningen visar på träningstapp under pandemin

  Hemmaträningen har ökat under pandemin, men en del har helt slutat träna. En stor anledning är den nedstängda organiserade träningen, enligt en forskningsstudie. Universitetslektor Maria Elvén reder ut siffrorna.

  Artiklar Redaktionen, 2021-10-12 17:07

 • Orage återvänder till Europa

  Orage återvänder till Europa

  Kanadensiska Orage återvänder till Europa efter ett antal år utanför kontinenten. Montreal-baserade bolaget siktar på att åter klä Europas skidåkare.

  Artiklar Jesper Johansson, 2021-10-12 16:27

 • Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Hajpade, kanadensiska konfekionsvarumärket Lululemon har landat i Sverige. Inom en snar framtid öppnar man dessutom sin första flaggskeppsbutik. På hetaste möjliga shoppingplats.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 21:09

 • Sveriges bästa cykelstäder korade

  Sveriges bästa cykelstäder korade

  Cykelfrämjandet har poängsatt hur väl Sveriges kommuner och städer arbetar med cykelfrämjande åtgärder. Nu har årets vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa cykelstäder presenterats i rapporten Kommunvelometern.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 12:12

 • Salming Sports stänger butik

  Salming Sports stänger butik

  Indoor- och löpskovarumärket Salming Sports stänger en av sina konceptbutiker. Orsaken är att företaget gör en stor omstrukturering på grund av en föränderlig sporthandel.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-04-14 09:20

 • Shimano Nordic flyttar

  Shimano Nordic flyttar

  För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. "Shimano Nordic Sales and Education Center" blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-03-02 16:36

 • Månadens event: Women in sport + adventure

  Månadens event: Women in sport + adventure

  Girls in sport är en plattform för att förbättra jämställdhet inom idrott och äventyrssport. Under festivalen Women in sport + adventure fick Divas en pratstund med initiativtagarna Lucy Rist och Jenny Lidqvist.

  Artiklar Redaktionen, 2016-02-04 15:40

 • Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Johanna Davidsson är sjuksköterskan och äventyraren som vill inspirera fler kvinnor och tjejer att ge sig ut på tur. Hon har gått från att köra flera skidsäsonger i Alperna till att planera ett äventyr till Sydpolen.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:23

 • Månadens Diva: Sara Georgsson

  Månadens Diva: Sara Georgsson

  Sara Georgsson jobbar som varumärkeschef på Silva. Hon är aktiv i Divas men om tio år hoppas hon att ett sådant nätverk inte behövs.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:04

 • Månadens Diva: Eva Strand

  Månadens Diva: Eva Strand

  Eva Strand jobbar som tillfällig VD på Haglöfs och är dessutom medlem i Asics General Executive Meeting. Hon tycker att kvinnor i ledningen är ett måste om sport- och outdoorindustrin vill överleva och fortsätta växa.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:55

 • Månadens Diva: Sara Wänseth

  Månadens Diva: Sara Wänseth

  Sara Wänseth är marknadschef på Lundhags. Just nu bor hon i Sigtuna i flyttkartonger på väg tillbaka till Undersåker, Jämtland. Hon flyttar dit med sin sambo Håkan Nyström som jobbar på Haglöfs, sonen Måns 11 år och hunden Arragon 2,5 år

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:29

 • Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Divas är Camilla Schmidt och Maria Frykman Forsberg som driver barnklädmärket Isbjörn genom företaget Nordic Kidswear AB.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:15

 • Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Linnéa Grahn har under många år deltagit i expeditioner över hela världen. Nu vill hon få fler tjejer med på sina äventyr. Så via sin och Emma Forsells nystartade äventyrsförening Mind for Adventure lockar de med tjejer att springa tvärs över Skottland.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:28

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Decathlon tar fram egen snösko

2 kommentarer

Charles: Decathlons alpintillbehör slår swix-toko-Skigo på priset med hästlängder. Varför betala dubbelt upp?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206