Unihocs storsatsning – går in i helt nytt segment

U3 Speed är namnet på Unihocs snabbaste innebandysko.

Unihocs storsatsning – går in i helt nytt segment

Publicerad

Vid en stor releasefest igår kväll i centrala Göteborg släppte Unihoc en bomb i innebandyvärlden. Efter flera års intensivt arbete står företaget redo att släppa en hel knippe nya produkter inom ett helt nytt segment. Därmed blir Unihoc en totalleverantör inom innebandy. Ett viktigt steg för företaget.

Totalt handlar det om ett släpp av fem olika typer av skor, utvecklade för Unihocs hela kundgrupp – från juniorspelare till skor utvecklade för målvakter. Anledningen är flera enligt Unihoc, dels för att man saknat segmentet och ser en tillväxtpotential för företaget och dels för att underlätta för klubbarna man jobbar med och i slutändan konsumenterna som redan spelar i Unihocprodukter.

Johan Samuelsson har varit med och utvecklat de nya skorna och blir en viktig fronfigur vid Unihocs skolansering.

Johan Samuelsson.

– Det är alltid lite struligt för föreningar att signa flera olika avtal. Vi vill kunna erbjuda helheten till föreningar och nu kan vi det, säger Unihocs produkt- och marknadschef Johan Jihde till Sportfack.
Unihoc är tydliga med att skornas kvalitet satts i främsta rummet. Kommer de hålla måttet för slitaget från knattar och elitspelare? Det tvekar inte Johan på.

– Vi jobbar med samma fabriker som många av de stora skojättarna producerar sina skor i, säger Johan.
 Unihoc går verkligen all in när det gäller det nya segmentet. Totalt blir det fem kategorier skor: två herrmodeller, en damsko, en målvaktssko, en juniorsko och som en Zorrofint med fem sekunder kvar – en egen löparsko. Herrskorna finns i två versioner, för olika spelartyper.

U3 Power är skorna för den kraftfulle spelaren som vill ha stabilitet, enligt Unihoc.

– U3 Power är en stabil sko som tar upp kampen med flera liknande modeller på marknaden. Vår modell U3 Speed är lättare, gjord delvis i mesh och passar spelare som värderar snabbhet högt, säger Johan Jihde.

Damskon är en kombination av de två herrmodellerna och juniorskon en take-down av U3 Power-modellen. Målvaktsskon U3 Goalie är något extra, menar Johan. Skon har tagits fram i nära samarbete med toppmålvakter i Superligan och är laddad med funktioner som just målvakter behöver i sitt arbete på banan. En rejäl sarg framtill och ett slitstarkt material skyddar skon mot den tuffa behandling som målvakternas rörelse över golvet ger.

U3 Lady är skor utvecklade för damspelare.

– Skon har också ett lock som täcker över snörningen och som hjälper målvakten i sina slides över golvet, förklarar Johan.

Johan vill inte prata om vilka marknadsandelar man siktar på att ta med skorna, som kommer att säljas på Unihocs samtliga marknader, totalt 60 länder.

– Vi kommer jobba med skor som vi jobbar med allt annat, långsiktigt. Vi börjar från noll – allt vi säljer är en framgång, säger Johan och berättar att förhandlingar pågår med kontrakterade spelare och lag.

Unihoc passar på att leverera helt nyutvecklade målvaktsskorna U3 Goalie.

Johan Samuelsson, utsedd till Sveriges bäste spelare 2013, har deltagit i utvecklingsarbetet med skorna och kommer att spela i Unihocskor så fort de är leveransklara.
Vid sidan om att knyta till sig nyckelspelare i toppligorna är bredden viktig för Unihoc. Idag spelar totalt 150 svenska klubbar i konfektion från Unihoc och systervarumärket Zone. En stor och inarbetad kundkrets att kunna sälja skor till.

Nu ser Unihoc även fram emot en speciell turnering där de nya produkterna kommer att visas upp på bred front. Mellan den 5–14 december avgörs VM i innebandy i Göteborg.

– VM blir jätteviktigt för oss. Vi är ensamma innebandysponsorer för turneringen, ett jättebra fönster för oss eftersom vi både sponsrar landslaget, IFF och kan presentera våra skor då, avslutar Johan.

Unihoc nöjer sig inte med att göra rena innebandyskor. U3 Runner är löparskor för spelare som vill använda Unihoc även vid sidan av planen.

On
Off

1 kommentarer

 • Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Hajpade, kanadensiska konfekionsvarumärket Lululemon har landat i Sverige. Inom en snar framtid öppnar man dessutom sin första flaggskeppsbutik. På hetaste möjliga shoppingplats.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 21:09

 • Sveriges bästa cykelstäder korade

  Sveriges bästa cykelstäder korade

  Cykelfrämjandet har poängsatt hur väl Sveriges kommuner och städer arbetar med cykelfrämjande åtgärder. Nu har årets vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa cykelstäder presenterats i rapporten Kommunvelometern.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 12:12

 • Salming Sports stänger butik

  Salming Sports stänger butik

  Indoor- och löpskovarumärket Salming Sports stänger en av sina konceptbutiker. Orsaken är att företaget gör en stor omstrukturering på grund av en föränderlig sporthandel.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-04-14 09:20

 • Shimano Nordic flyttar

  Shimano Nordic flyttar

  För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. "Shimano Nordic Sales and Education Center" blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-03-02 16:36

 • Månadens event: Women in sport + adventure

  Månadens event: Women in sport + adventure

  Girls in sport är en plattform för att förbättra jämställdhet inom idrott och äventyrssport. Under festivalen Women in sport + adventure fick Divas en pratstund med initiativtagarna Lucy Rist och Jenny Lidqvist.

  Artiklar Redaktionen, 2016-02-04 15:40

 • Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Johanna Davidsson är sjuksköterskan och äventyraren som vill inspirera fler kvinnor och tjejer att ge sig ut på tur. Hon har gått från att köra flera skidsäsonger i Alperna till att planera ett äventyr till Sydpolen.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:23

 • Månadens Diva: Sara Georgsson

  Månadens Diva: Sara Georgsson

  Sara Georgsson jobbar som varumärkeschef på Silva. Hon är aktiv i Divas men om tio år hoppas hon att ett sådant nätverk inte behövs.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:04

 • Månadens Diva: Eva Strand

  Månadens Diva: Eva Strand

  Eva Strand jobbar som tillfällig VD på Haglöfs och är dessutom medlem i Asics General Executive Meeting. Hon tycker att kvinnor i ledningen är ett måste om sport- och outdoorindustrin vill överleva och fortsätta växa.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:55

 • Månadens Diva Helena Jacobsson

  Månadens Diva Helena Jacobsson

  Helena Jacobsson jobbar på Stadiums inköpsavdelning. Hon vill se fler kvinnor på ledande positioner men tror inte att kvotering är vägen att gå.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:41

 • Månadens Diva: Sara Wänseth

  Månadens Diva: Sara Wänseth

  Sara Wänseth är marknadschef på Lundhags. Just nu bor hon i Sigtuna i flyttkartonger på väg tillbaka till Undersåker, Jämtland. Hon flyttar dit med sin sambo Håkan Nyström som jobbar på Haglöfs, sonen Måns 11 år och hunden Arragon 2,5 år

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:29

 • Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Divas är Camilla Schmidt och Maria Frykman Forsberg som driver barnklädmärket Isbjörn genom företaget Nordic Kidswear AB.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:15

 • Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Linnéa Grahn har under många år deltagit i expeditioner över hela världen. Nu vill hon få fler tjejer med på sina äventyr. Så via sin och Emma Forsells nystartade äventyrsförening Mind for Adventure lockar de med tjejer att springa tvärs över Skottland.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:28

 • Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Vanessa Åsell Tsuruga har varit Divas ansikte utåt i ett par år men nu tar hon en paus. Hon ska till Grekland för att plugga den olympiska rörelsen med målet att på något sätt jobba med OS i Tokyo 2020.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:23

 • Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Som årets kranskulla hade Viktoria Stärner det mest ärofyllda uppdraget bland de tusentals funktionärer som möjliggjorde Vasaloppets vintervecka 2015. Talet hon höll i Mora Kyrka under Högtidsfesten, fredagen den 6 mars, lämnade inte ett öga torrt. Viktoria är en sann ambassadör som kommer att gå långt, i fäders spår för framtids segrar.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:12

 • Månadens Diva: Christine Hägglund

  Månadens Diva: Christine Hägglund

  Christine Hägglund blev utsedd till Årets kvinnliga äventyrare 2013. Detta efter att hon under sex veckor ha sprungit 130 mil i våra svenska fjäll – ensam.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 14:59

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842