Sommarens badmode 2012

Sommaren är här och det är dags för er att skylta upp badmodet. Här är de hetaste trenderna för både killar och tjejer.


Sommarens badmode 2012

Herr

Shortsen fortsätter att bli lite kortare. Maxgränsen går strax ovanför knäna men allt fler kommer att välja betydligt kortare shorts än så. Samtidigt blir passformen lite tajtare och allt fler shorts tillverkas med stretch.

Den absolut starkaste mönstertrenden är rutor i alla dess former. Främst stora rutor men det funkar även med mindre rutor. En annan trend är grafiska mönster med starka kontraster och ibland kombineras det med rutor. Ränder finns också och då främst som bredrandigt. En fjärde mönstertrend är tryckta bilder och det hänger ihop med att det nu blivit tekniskt möjligt att trycka sådana bilder på tyg.

Färgmässigt finns det två trender – tokstarka färger och solblekta färger. Det är bara att välja. Gult, grönt, rött och blått är vanliga färger för killarna i sommar. Plus svart som kontrastfärg så att huvudfärgen poppar ännu mer.

 

 

 


Sommarens badmode 2012

Dam

Det råder ingen tvekan om att trekantsbikinin kommer att vara den vanligaste modellen på stränderna i sommar. Varianten där axelbanden knyts runt nacken får dock tuff konkurrens av mer sofistikerade dragningar av axelbanden. Halterneckmodellen med lite bredare axelband är fortsatt het och kommer i varianter med brottarrygg som ser sportiga ut. De som vill vara riktigt trendiga väljer en bikinitrosa inspirerad av 60-talet med skärp i midjan och lite högre sidor. Baddräkten är helt klart ett alternativ och även här finns det mer sofistikerade dragningar av axelbanden.

Ränder är det klart trendigaste mönstret för tjejer och det ska vara färgglada ränder. Mönster från växter och naturen är också vanliga och hör ihop med den grafiska trend som finns. Enfärgat funkar som vanligt också bra.

För tjejer är det överlag starka färger och starka kontraster som dominerar. Cerise, gult, rött och grönt är sommarens färger. Plus svart/vitt som bildar en egen färgtrend med grafiska mönster.