Ledare: Det är mycket nu

Nej, det här är ingen snyftledare om att det är för mycket att göra på jobbet. Jag skulle kunna skriva en sådan, men jobbet är så roligt att det liksom inte gör något att det är lite väl mycket ibland.

Mitt problem är att jag har för mycket att göra på fritiden.

Som alltid har jag planer för året. I år skulle jag löpträna så mycket att jag skulle springa halvmaran på under två timmar, med nya hybridklubbor skulle jag sänka min handicap i golf och viktigast av allt var att jag efter ett uppehåll på 20 år återigen skulle göra airs med min skateboard i rampen.

Det har gått skitdåligt med alla tre sakerna.

Visst har jag sprungit en hel del, men inte så mycket och så fort som jag planerat. Sommarens test på en halvmara slutade på 2 timmar och 16 minuter och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Om två veckor är det dags för den riktiga halvmaran och den kommer att bli en pärs snarare än ett pers.

Golfen tycker jag i och för sig har gått bra men jag har spelat alldeles för lite. Tiden har inte funnits och golf är verkligen en sport som kräver sina timmar för att säkerheten ska finnas där.

Det jag har försakat mest är det jag älskar mest – brädan. Totalt sett har det blivit runt tio pass i olika betongparker. Varje gång har det varit fantastiskt roligt och varje gång har jag förbannat mig själv för att jag åker så sällan. Att göra airs över kanten i en pool känns som en utopi men jag har i alla fall gjort mina första laybacks någonsin i en pool med betongcooping. Inte så illa av en 48-åring kanske, men jag vill mer.

Tyvärr finns inte tiden att fixa alla mina mål i år så till nästa år ska jag prioritera annorlunda. Löpning ska bli min höst- och vintersyssla och då på löpband. Jag vet att det inte är samma sak som att springa på en slingrande väg, men om jag ska springa för att hålla mig i form får det bli mestadels inomhus.

Nästa år blir det alltså fokus på golf och skateboard. Golf för att det är så fantastiskt skönt att gå en morgonrunda och för att jag vet att jag skulle kunna sänka mig rejält om jag bara nötte mer på närspelet, halva wedgeslag och spelade mer taktiskt.

Skateboard är mina rötter och inget annat har format mig som brädan har gjort. Jag älskar känslan av att åka på böjd betong och nu när min son Mac också kör för fullt är det ännu roligare. Skulle jag inte få till airs under hösten så ska jag fixa dem nästa år. Jag lovar.

Vi hörs
Martin Willners