Lindvallen vecka nio

De allra flesta av Sveriges skidåkare åker mindre än tio dagar. De drömmer mer om en nypistad Gustavsbacke utan köer än om meterdjup puder. Här är prylarna för dem.

1. Atomic
Pjäxan som sitter som en handske
Lindvallen vecka nioDe allra flesta svenska utförsåkare önskar att deras pjäxor var skönare. De drömmer om en pjäxa som sitter tajt utan att trycka, en pjäxa med en halkfri sula, en pjäxa med spännen som kan justeras med handskarna på. Atomics nya pjäxserie Live Fit har allt detta och lite till. Det kunderna först ser är de två stpra spännena och den gummibeklädda sulan, men det de kommer att gilla mest är passformen. Där foten är som bredast har Atomic skurit ut stora hål i den hårda plasten och tätat med ett flexibelt, vattentätt membran. För att det inte ska bli köldhål vid öppningarna har innerskon vid dessa ställen klätts med neopren.

Tel: Amer Sport 020-86 00 10

2. 8848 Altitude
Snyggast ner vinner
Lindvallen vecka nioStarka färger ihop med vitt är en av den kommande vinterns starkaste trender. 8848 Altitude har träffat denna trenden mitt i prick med den här uppsättningen. Jackan heter Wonder och är en skaljacka med fast huva, långa blixtlåsfickor, liftkortsficka på ärmen och mycket mer. De vita blixtlåsen matchar byxorna Spin klockrent. Byxorna är sydda i softshell vilket ger både en mjuk känsla och mer värme än en ren skalbyxa.

Tel: 8848 Altitude 033-25 08 48

3. K2
Rocka loss hela dagen
Lindvallen vecka nioSälens after ski kan vara rena rama röjet, men varför begränsa rockandet till enbart eftermiddagen? Till nästa år går K2 över till rocker på alla sina skidor – även pistskidorna. Anledningen är att en redan böjd skida blir livligare att svänga med Flaggskeppet bland K2:s pistskidor heter After­shock och är en 86 mm bred skida med synliga MOD-dämpare både fram och bak. Radien ligger på 16 meter vilket ger en livlig skida. Metallskikten tar upp vibrationer och ger tyngd åt skidan så att den tål lite högre farter.

Tel: BA Sportprodukter 013-31 11 71

4. Salomon
Svartjobba i pisten

Lindvallen vecka nio

Salomons nya flaggskepp för dem som vill ha en skida för hela berget heter X-Wing Enduro och är svart som synden. Skidan är verkligen gjord för att klara av både hård och mjuk snö: bred midja (84 mm) för bra bärighet i lössnö och en tajt radie på 14-19 meter för livfull åkning i pist. Den breda bindningsplattan ska få ner kraften på kanten trots det breda midjemåttet och rockernosen ska ge flyt i lössnöåkningen samtidigt som skidan redan är förböjd då den kantas i pisten vilket ger en snärtigare sväng. Enduro finns i längderna 163, 170, 177 och 184 cm och har en sandwichkonstruktion med hellång träkärna.

Tel: Amer Sport 020-86 00 10

5. Tecnica
Lufta fötterna dagligen
Lindvallen vecka nioTecnicas nya pjäxserie Phoenix har tunna luftpåsar – Air Shell – på insidan av skalet. Påsarna sitter runt knölarna och där foten är som bredast och varje påse kan pumpas upp med valfri mängd luft för att skräddarsy passformen. Förutom bättre grepp ger luftkuddarna extra värme och dessutom underlättas försäljningen i butik då en pjäxa passar till olika breda fötter. Phoenixserien finns för både dam och herr och har en läst på 102 mm vilket betyder en komfortläst som gjord för dem som inte åker så ofta men ändå vill sitta fast i pjäxan.

Tel: Sportmanship 031-93 94 00

6. Helly Hansen
Välskräddad funktion
Lindvallen vecka nioHelly Hansen har sedan några år vandrat på en väg där funktion och stil är lika mycket värda. Den här nya damjackan heter Women’s Blanche och är en lätt Thinsulatevadderad men ordentligt skräddad jacka. Midjan är kraftigt inskuren, ärmarna vridna och förböjda och huvan tredimensionellt utformad. Materialet är Hellytech med 20 meters vattenpelare och jackan finns i färger inklusive trendfärgen lila. Ta en extra titt på kragen som har hjärtformade ventilationshål som gör att det går att andas genom kragen då den är helt uppfälld.

Tel: Helly Hansen 0200-882 600

Av: Martin Willners

Lindvallen vecka nio Lindvallen vecka nio Lindvallen vecka nio

Lindvallen vecka nio Lindvallen vecka nio Lindvallen vecka nio Lindvallen vecka nio Lindvallen vecka nio