Lindvallen vecka nio

Lindvallen vecka nio

Publicerad

De allra flesta av Sveriges skidåkare åker mindre än tio dagar. De drömmer mer om en nypistad Gustavsbacke utan köer än om meterdjup puder. Här är prylarna för dem.

1. Atomic
Pjäxan som sitter som en handske
Bild 331848De allra flesta svenska utförsåkare önskar att deras pjäxor var skönare. De drömmer om en pjäxa som sitter tajt utan att trycka, en pjäxa med en halkfri sula, en pjäxa med spännen som kan justeras med handskarna på. Atomics nya pjäxserie Live Fit har allt detta och lite till. Det kunderna först ser är de två stpra spännena och den gummibeklädda sulan, men det de kommer att gilla mest är passformen. Där foten är som bredast har Atomic skurit ut stora hål i den hårda plasten och tätat med ett flexibelt, vattentätt membran. För att det inte ska bli köldhål vid öppningarna har innerskon vid dessa ställen klätts med neopren.

Tel: Amer Sport 020-86 00 10


2. 8848 Altitude
Snyggast ner vinner
Bild 331849Starka färger ihop med vitt är en av den kommande vinterns starkaste trender. 8848 Altitude har träffat denna trenden mitt i prick med den här uppsättningen. Jackan heter Wonder och är en skaljacka med fast huva, långa blixtlåsfickor, liftkortsficka på ärmen och mycket mer. De vita blixtlåsen matchar byxorna Spin klockrent. Byxorna är sydda i softshell vilket ger både en mjuk känsla och mer värme än en ren skalbyxa.

Tel: 8848 Altitude 033-25 08 48


3. K2
Rocka loss hela dagen
Bild 331850Sälens after ski kan vara rena rama röjet, men varför begränsa rockandet till enbart eftermiddagen? Till nästa år går K2 över till rocker på alla sina skidor - även pistskidorna. Anledningen är att en redan böjd skida blir livligare att svänga med Flaggskeppet bland K2:s pistskidor heter After­shock och är en 86 mm bred skida med synliga MOD-dämpare både fram och bak. Radien ligger på 16 meter vilket ger en livlig skida. Metallskikten tar upp vibrationer och ger tyngd åt skidan så att den tål lite högre farter.

Tel: BA Sportprodukter 013-31 11 71


4. Salomon
Svartjobba i pisten

Bild 331851
Salomons nya flaggskepp för dem som vill ha en skida för hela berget heter X-Wing Enduro och är svart som synden. Skidan är verkligen gjord för att klara av både hård och mjuk snö: bred midja (84 mm) för bra bärighet i lössnö och en tajt radie på 14-19 meter för livfull åkning i pist. Den breda bindningsplattan ska få ner kraften på kanten trots det breda midjemåttet och rockernosen ska ge flyt i lössnöåkningen samtidigt som skidan redan är förböjd då den kantas i pisten vilket ger en snärtigare sväng. Enduro finns i längderna 163, 170, 177 och 184 cm och har en sandwichkonstruktion med hellång träkärna.

Tel: Amer Sport 020-86 00 10


5. Tecnica
Lufta fötterna dagligen
Bild 331852Tecnicas nya pjäxserie Phoenix har tunna luftpåsar - Air Shell - på insidan av skalet. Påsarna sitter runt knölarna och där foten är som bredast och varje påse kan pumpas upp med valfri mängd luft för att skräddarsy passformen. Förutom bättre grepp ger luftkuddarna extra värme och dessutom underlättas försäljningen i butik då en pjäxa passar till olika breda fötter. Phoenixserien finns för både dam och herr och har en läst på 102 mm vilket betyder en komfortläst som gjord för dem som inte åker så ofta men ändå vill sitta fast i pjäxan.

Tel: Sportmanship 031-93 94 00


6. Helly Hansen
Välskräddad funktion
Bild 331853Helly Hansen har sedan några år vandrat på en väg där funktion och stil är lika mycket värda. Den här nya damjackan heter Women’s Blanche och är en lätt Thinsulatevadderad men ordentligt skräddad jacka. Midjan är kraftigt inskuren, ärmarna vridna och förböjda och huvan tredimensionellt utformad. Materialet är Hellytech med 20 meters vattenpelare och jackan finns i färger inklusive trendfärgen lila. Ta en extra titt på kragen som har hjärtformade ventilationshål som gör att det går att andas genom kragen då den är helt uppfälld.

Tel: Helly Hansen 0200-882 600

Av: Martin Willners

On
Off

0 kommentarer

 • Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Hajpade, kanadensiska konfekionsvarumärket Lululemon har landat i Sverige. Inom en snar framtid öppnar man dessutom sin första flaggskeppsbutik. På hetaste möjliga shoppingplats.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 21:09

 • Sveriges bästa cykelstäder korade

  Sveriges bästa cykelstäder korade

  Cykelfrämjandet har poängsatt hur väl Sveriges kommuner och städer arbetar med cykelfrämjande åtgärder. Nu har årets vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa cykelstäder presenterats i rapporten Kommunvelometern.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 12:12

 • Salming Sports stänger butik

  Salming Sports stänger butik

  Indoor- och löpskovarumärket Salming Sports stänger en av sina konceptbutiker. Orsaken är att företaget gör en stor omstrukturering på grund av en föränderlig sporthandel.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-04-14 09:20

 • Shimano Nordic flyttar

  Shimano Nordic flyttar

  För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. "Shimano Nordic Sales and Education Center" blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-03-02 16:36

 • Månadens event: Women in sport + adventure

  Månadens event: Women in sport + adventure

  Girls in sport är en plattform för att förbättra jämställdhet inom idrott och äventyrssport. Under festivalen Women in sport + adventure fick Divas en pratstund med initiativtagarna Lucy Rist och Jenny Lidqvist.

  Artiklar Redaktionen, 2016-02-04 15:40

 • Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Johanna Davidsson är sjuksköterskan och äventyraren som vill inspirera fler kvinnor och tjejer att ge sig ut på tur. Hon har gått från att köra flera skidsäsonger i Alperna till att planera ett äventyr till Sydpolen.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:23

 • Månadens Diva: Sara Georgsson

  Månadens Diva: Sara Georgsson

  Sara Georgsson jobbar som varumärkeschef på Silva. Hon är aktiv i Divas men om tio år hoppas hon att ett sådant nätverk inte behövs.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:04

 • Månadens Diva: Eva Strand

  Månadens Diva: Eva Strand

  Eva Strand jobbar som tillfällig VD på Haglöfs och är dessutom medlem i Asics General Executive Meeting. Hon tycker att kvinnor i ledningen är ett måste om sport- och outdoorindustrin vill överleva och fortsätta växa.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:55

 • Månadens Diva Helena Jacobsson

  Månadens Diva Helena Jacobsson

  Helena Jacobsson jobbar på Stadiums inköpsavdelning. Hon vill se fler kvinnor på ledande positioner men tror inte att kvotering är vägen att gå.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:41

 • Månadens Diva: Sara Wänseth

  Månadens Diva: Sara Wänseth

  Sara Wänseth är marknadschef på Lundhags. Just nu bor hon i Sigtuna i flyttkartonger på väg tillbaka till Undersåker, Jämtland. Hon flyttar dit med sin sambo Håkan Nyström som jobbar på Haglöfs, sonen Måns 11 år och hunden Arragon 2,5 år

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:29

 • Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Divas är Camilla Schmidt och Maria Frykman Forsberg som driver barnklädmärket Isbjörn genom företaget Nordic Kidswear AB.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:15

 • Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Linnéa Grahn har under många år deltagit i expeditioner över hela världen. Nu vill hon få fler tjejer med på sina äventyr. Så via sin och Emma Forsells nystartade äventyrsförening Mind for Adventure lockar de med tjejer att springa tvärs över Skottland.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:28

 • Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Vanessa Åsell Tsuruga har varit Divas ansikte utåt i ett par år men nu tar hon en paus. Hon ska till Grekland för att plugga den olympiska rörelsen med målet att på något sätt jobba med OS i Tokyo 2020.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:23

 • Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Som årets kranskulla hade Viktoria Stärner det mest ärofyllda uppdraget bland de tusentals funktionärer som möjliggjorde Vasaloppets vintervecka 2015. Talet hon höll i Mora Kyrka under Högtidsfesten, fredagen den 6 mars, lämnade inte ett öga torrt. Viktoria är en sann ambassadör som kommer att gå långt, i fäders spår för framtids segrar.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:12

 • Månadens Diva: Christine Hägglund

  Månadens Diva: Christine Hägglund

  Christine Hägglund blev utsedd till Årets kvinnliga äventyrare 2013. Detta efter att hon under sex veckor ha sprungit 130 mil i våra svenska fjäll – ensam.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 14:59

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lågprishjälm säkrast i största testet

8 kommentarer

Mattias B: Vi har tänkt lika där då. Men ibland måste man dessutom lägga ut något snabbt. Där har vi på Sportfack dubbla möjligheter, som vi också hela tiden använder oss av. Kort och snabbt online och så...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842