Möt mitt Dream team

Du har säkert märkt att det varit lite nytt folk på Sportfack det senaste året. Senast i raden är Nicke Hallgren från Jönköping som under tre veckor har hjälpt oss med det här numret.

Jag har känt Nicke i 30 år. Han är en av mina allra bästa vänner och jag vet att det alltid kommer att vara så. Nicke var alltid bättre än jag på skateboard och nu när hans fanatism har överförts till landsvägscykel är han lika bra där. I somras cyklade han Vättern Runt på 8 timmar och 4 minuter. Det är otroligt bra, inte minst av en copywriter som började cykla på allvar runt 40-årsstrecket.

Tidigare i år lockade jag över en annan av mina bästa vänner till Sportfack. Fredrik Gustafsson från Åre gästspelade hos oss i tre månader. Han ger begreppet prylgalen ett ansikte och den läggningen var guld värd när han skrev produkttexter så att tangentbordet brann till våra Snow och Bike Business. Fredrik hade aldrig jobbat som skribent på riktigt tidigare men jag gissade att hans glöd och positiva inställning till allt skulle göra att han fixade jobbet med glans. Jag hade rätt.

Till sist har vi så Linnéa som nu varit hos oss i över ett år och vikarierat för både Mattias och Magnus under deras pappaledigheter. Linnéa skrev ett spontant ansökningsbrev som var det bästa jag läst och trots att hon bara hade ett vagt sportintresse och nästan ingen erfarenhet från butiksledet tvekade jag inte att erbjuda henne jobb. Det finns knappt ord för hur bra Linnéa varit, men nu går hennes vikariat ut. Om någon av er är i behov av en skribent till er pr-avdelning eller liknande så ger jag er gärna hennes kontaktuppgifter. Sportbranschen borde inte gå miste om en sådan stjärna men tyvärr finns det ingen plats för henne på Sportfack nu när den ordinarie truppen snart är tillbaka.

Jag tror att mina värvningar till Sportfack kan bli till en liknelse för er i sportbutikerna. Våga satsa på nya kort då och då. Eller ta in gamla godingar som format ditt liv och visa upp dem för resten av världen. Det gäller både märken och personal. Gamla hjulspår blir ofta tröga. Sväng höger när alla andra svänger vänster. Lita på att ung entusiasm är lika viktig som gammal erfarenhet och kom ihåg att det allra bästa är en mix av båda.

Stort tack till Nicke, Fredrik och Linnéa för att ni lyft Sportfack. Och välkomna tillbaka till Mattias och Magnus. Tillsammans med Sveriges bästa formgivare och säljare – Pelle och Thomas – ska vi göra Sportfack ännu bättre.

Hur ser ditt Dream Team ut?

Martin Willners