Oves dygn har 48 timmar

Oves dygn har 48 timmar

Publicerad

Ove Rytter har löst tidsbristen genom att införa 48-timmarsdygn. Själv hävdar Sveriges meste träningsmänniska att han hinner med allt jobb, att umgås med familjen och fixa i trädgården eftersom han ser till att träna varje dag. Jag tror mer på 48-timmarsdygnet.

Ove Rytter har tränat med 80-talets alla stora hjältar: Sylvester Stallone, Bruce Springsteen, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris med flera. Han såg också till att bli fotograferad med dessa när det hände och byggde på så sätt upp sitt eget varumärke. Ove Rytter personifierade en målgrupp långt innan Amelia Adamo hade kommit på tanken. Han är så tajt förknippad med styrketräning och kroppsbyggnad att människor än idag kommer fram och vill bli fotograferad ihop med honom.

Oves CV är lika lång som en svartvit Bergmanfilm. Allt började med att han provade på judo då han bara var 10 år. Han blev snabbt duktig och var med i landslaget i sju år och han har gått över 1.000 matcher. Under judotiden blev det en hel del styrketräning och han gillade det så mycket att han även började med body building. Det var på amatörnivå, men han blev ändå World Gym Champion i USA. Samtidigt med styrketräningen började Ove på Journalisthögskolan i Stockholm. Att hans kroppsform i kombination med jeans och cowboyboots stack ut i akademikervärlden är en lätt underdrift, men det gjorde att alla kom ihåg vem Ove var.

Efter studierna startade Ove tidningen B&K Sports 1981 och sedan dess har han varit med om att starta butiken Träningsspecialisten, gymmet Fitness Center, en reklambyrå, tidningen Fitness Mag, restaurangen Kalori, gratistidningen Kost & Kropp, Fitnessfestivalen och branschtidningen Dagens Träningsindustri. Däremellan har det också blivit 7-8 böcker om träning. Två frågor dyker upp i mitt huvud - vad är det som driver honom att hela tiden starta nya projekt och hur hinner han med dem allihop?

- Jag gillar att försöka se morgondagens affärer, att hitta luckor på marknaden, säger Ove. Jag brinner för att göra affärer, men hela tiden finns mitt träningsintresse i botten. Hemligheten med att hinna med allt är att hitta rätt folk att jobba med och att aldrig skjuta på träningen för att det är för mycket jobb. När andra säger att de inte hinner träna för att det är så mycket på jobbet just nu säger jag att jag måste träna först för att hinna med allt jobb senare. Dessutom äter jag bra mat.

En annan del i Oves framgångar är hans oerhörda nätverk. Ove känner alla och ännu fler känner Ove. Han är dock inte en sådan som samlar på visitkort och privata mobilnummer för möjlig framtida nytta.

- Jag bygger mitt nätverk efter hjärtat, säger Ove. De människor som jag gillar håller jag kontakt med och om det senare visar sig att de kan hjälpa mig i ett projekt så är jag inte rädd för att be dem om en tjänst.

Även om det mesta i Oves liv fortfarande kretsar kring träning och nya projekt så har han nu andra prioriteringar. Ove blev pappa sent i livet. Han var 44 år då Rubina föddes och för tre år sedan blev det även en son - Love.

- Min sambo heter Lovisa så Love är en blandning av våra två namn, säger Ove. Min familj är det viktigaste nu och jag älskar verkligen att ta det lugnt med dem hemma.

Något annat Ove gillar är att fixa i trädgården och läsa inredningstidningar. Det låter inte lika macho som att svettas ihop med Arnold och The Stallion, men som ordspråket lyder - ”När fan blir gammal blir han religiös”.

- Det finns inget bättre än att komma ut till vårt sommarställe på Ekerö och hoppa upp på gräsklipparen med en öl i handen, säger Ove. Det är riktig avslappning för mig. e

On
Off

0 kommentarer

 • Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Här öppnar Lululemons första Sverigebutik

  Hajpade, kanadensiska konfekionsvarumärket Lululemon har landat i Sverige. Inom en snar framtid öppnar man dessutom sin första flaggskeppsbutik. På hetaste möjliga shoppingplats.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 21:09

 • Sveriges bästa cykelstäder korade

  Sveriges bästa cykelstäder korade

  Cykelfrämjandet har poängsatt hur väl Sveriges kommuner och städer arbetar med cykelfrämjande åtgärder. Nu har årets vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa cykelstäder presenterats i rapporten Kommunvelometern.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-05-30 12:12

 • Salming Sports stänger butik

  Salming Sports stänger butik

  Indoor- och löpskovarumärket Salming Sports stänger en av sina konceptbutiker. Orsaken är att företaget gör en stor omstrukturering på grund av en föränderlig sporthandel.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-04-14 09:20

 • Shimano Nordic flyttar

  Shimano Nordic flyttar

  För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. "Shimano Nordic Sales and Education Center" blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-03-02 16:36

 • Månadens event: Women in sport + adventure

  Månadens event: Women in sport + adventure

  Girls in sport är en plattform för att förbättra jämställdhet inom idrott och äventyrssport. Under festivalen Women in sport + adventure fick Divas en pratstund med initiativtagarna Lucy Rist och Jenny Lidqvist.

  Artiklar Redaktionen, 2016-02-04 15:40

 • Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Månadens Diva: Johanna Davidsson

  Johanna Davidsson är sjuksköterskan och äventyraren som vill inspirera fler kvinnor och tjejer att ge sig ut på tur. Hon har gått från att köra flera skidsäsonger i Alperna till att planera ett äventyr till Sydpolen.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:23

 • Månadens Diva: Sara Georgsson

  Månadens Diva: Sara Georgsson

  Sara Georgsson jobbar som varumärkeschef på Silva. Hon är aktiv i Divas men om tio år hoppas hon att ett sådant nätverk inte behövs.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 10:04

 • Månadens Diva: Eva Strand

  Månadens Diva: Eva Strand

  Eva Strand jobbar som tillfällig VD på Haglöfs och är dessutom medlem i Asics General Executive Meeting. Hon tycker att kvinnor i ledningen är ett måste om sport- och outdoorindustrin vill överleva och fortsätta växa.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:55

 • Månadens Diva Helena Jacobsson

  Månadens Diva Helena Jacobsson

  Helena Jacobsson jobbar på Stadiums inköpsavdelning. Hon vill se fler kvinnor på ledande positioner men tror inte att kvotering är vägen att gå.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:41

 • Månadens Diva: Sara Wänseth

  Månadens Diva: Sara Wänseth

  Sara Wänseth är marknadschef på Lundhags. Just nu bor hon i Sigtuna i flyttkartonger på väg tillbaka till Undersåker, Jämtland. Hon flyttar dit med sin sambo Håkan Nyström som jobbar på Haglöfs, sonen Måns 11 år och hunden Arragon 2,5 år

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:29

 • Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Diva: Isbjörn of Sweden

  Månadens Divas är Camilla Schmidt och Maria Frykman Forsberg som driver barnklädmärket Isbjörn genom företaget Nordic Kidswear AB.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-05 09:15

 • Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Månadens Diva: Linnéa Grahn

  Linnéa Grahn har under många år deltagit i expeditioner över hela världen. Nu vill hon få fler tjejer med på sina äventyr. Så via sin och Emma Forsells nystartade äventyrsförening Mind for Adventure lockar de med tjejer att springa tvärs över Skottland.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:28

 • Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Månadens Diva: Vanessa Åsell Tsuruga

  Vanessa Åsell Tsuruga har varit Divas ansikte utåt i ett par år men nu tar hon en paus. Hon ska till Grekland för att plugga den olympiska rörelsen med målet att på något sätt jobba med OS i Tokyo 2020.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:23

 • Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Månadens Diva: Viktoria Stärner

  Som årets kranskulla hade Viktoria Stärner det mest ärofyllda uppdraget bland de tusentals funktionärer som möjliggjorde Vasaloppets vintervecka 2015. Talet hon höll i Mora Kyrka under Högtidsfesten, fredagen den 6 mars, lämnade inte ett öga torrt. Viktoria är en sann ambassadör som kommer att gå långt, i fäders spår för framtids segrar.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 15:12

 • Månadens Diva: Christine Hägglund

  Månadens Diva: Christine Hägglund

  Christine Hägglund blev utsedd till Årets kvinnliga äventyrare 2013. Detta efter att hon under sex veckor ha sprungit 130 mil i våra svenska fjäll – ensam.

  Artiklar Redaktionen, 2015-02-04 14:59

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842