Amer Sports organiserar om

Amer Sports organiserar om för att bättre möta kraven från både kedjor och specialbutiker. Syftet är att ge landets återförsäljare bättre service och det sker på två sätt. Kedjorna jobbar allt mer centraliserat med sina inköp och därför får varje varumärke/produktgrupp en person som ansvarar för kontakterna med just kedjorna. De ansvariga är; Wilson racket…

Amer Sports organiserar om för att bättre möta kraven från både kedjor och specialbutiker. Syftet är att ge landets återförsäljare bättre service och det sker på två sätt.

Kedjorna jobbar allt mer centraliserat med sina inköp och därför får varje varumärke/produktgrupp en person som ansvarar för kontakterna med just kedjorna. De ansvariga är; Wilson racket – Johan Andersson, Wilson Golf – Magnus Nilsson, Suunto – Richard Rydén, Atomic – Kalle Zeitz, Salomon hårt – Peter Hulander och Salomon mjukt – Benny Grahn.

Specialbutikerna å sin sida behöver varumärkesspecialister och sådana finns nu inom varje produktkategori.

Amer Sports har också bildat grupp som enbart ska jobba med sälj- och marknadssupport. Deras uppgift blir att resa runt till butikerna i landet och hålla utbildningar, skylta om för nya kampanjer, hjälpa till vid speciella butiksevenemang och ta hand om kompletteringsbeställningar. I och med att Amer Sports har produkter som har sina säljperioder under olika delar av året kommer det här fyra killar starka teamet ha fullt upp.

– Hela den här omorganisationen syftar till att öka vår närvaro i butikerna, säger Amer Sports vd Christer Lidgren. Vår vision är att ha den bästa servicen och de bästa produkterma. Vi ska vara lättast att göra affärer med och vi ska skapa efterfrågan för våra varumärken. Sammanslagningen av Amer Sports och Salomon har gått bra och vi tar nu steg två i vår plan.

En annan förändring är att Åke Nilsson tar över Said Baumans roll som hyrsäljare i fjällen. Åke kommer att jobba med både Atomic och Salomon för att kunna skräddarsy lösningar för uthyrarna. Said kommer istället att ansvara för Salomons tävlingsverksamhet inom alpint.

Av: Martin Willners