Redaktionsblogg

Vad är detta?

2012-03-06 13:55 Kommentera

Frisbee_blogg2.jpg

Efter en ganska intensiv lämning försöker jag nu städa upp lite kring skrivbordet. Ända sedan vi flyttade hit för lite drygt ett år sedan har det i princip sett förjävligt ut kring min arbetsplats med flyttkartonger och högar av bråte lite varstans. För några veckor sedan röstade vi igenom att alla skulle snygga upp lite och både Martin och Fredrik följde uppmaningen medan jag tyvärr var borta den dagen vi skulle städa. Hur Christer resonerade vet jag inte men hans skrivbord ser fortfarande ut att befinna sig i katastroftillstånd så han kan inte ha tagit så hårt på uppmaningen. För övrigt är han i Holland nu så jag kan tyvärr inte fråga.

Det innebär att jag inte heller kan fråga hur han tänkte när han gömde sin skåpnyckel i en bok ovanpå vårt gemensamma skåp. Hans hemliga gömställe var dock inte hemligt särskilt länge för en dag när min äldste son var här började han bläddra i boken och ur föll Christers nyckel. Christer var bestört och menade att vi medvetet försökte avslöja hans nyckelgömma men givetvis var det inte så. För mig kändes det ungefär som det måste ha känts för Jerry Seinfeld i det här avsnittet. (Tyvärr har vi ännu inte lyckats lägga en tydlig färg över länkade ord men du måste alltså trycka på ordet "avsnittet" för att komma till klippet.)


När jag idag gick igenom min del av skåpet hittade jag tre stycken stålringar i olika färger med någon slags hålig spänd gummimatta i mitten. Det är en sådan som syns på bilden här ovan. Troligen kommer de från Mattias Björklund som lämnade förlaget för några månader sedan. I samband med att han rensade ur sitt skåp gömde han all bråte han kunde hitta kring min arbetsplats. Eftersom Mattias gamla tidning tog ett helhetsgrepp på hälsa har jag hittat böcker om alla typer av yoga som finns de senaste månaderna. Jag har även hittat boken "Släpp loss din inre livskonstnär" och går allt som det ska planerar jag att göra det någon gång nästa vår. Den som lever får se.


Att gömma grejer hos varandra och i varandras väskor har varit en uppskattad aktvitet genom åren. Christer har regelbundet släpat hem diktsamlingen "En fjärils vingslag" de senaste månaderna och en enormt stor coffee table-bok vandrade fram och tillbaka mellan mig och Mattias i flera år. Till slut postade jag den hem till Mattias varpå han glatt cyklade upp till postkontoret (det ligger högt upp på en kulle) bara för att återvända hem besviken. Lågvattenmärket (eller högvattenmärket, det beror på var man står) kom när en av våra vikarier postade två kanelbullar till Mattias trots att han åkt till Australien på långsemester. Där fick han för att han alltid tjatade om att vi skulle spara fredagsfika till honom, resonerade vikarien.


Åter till stålringarna. I princip ser de ut som väldigt storhåliga durkslag och man skulle kunna tro att de är något slags racket men jag testade slå ett äpple lite grann och det gick inte alls. Om det är någon som har en aning om vad de ska användas till får ni gärna höra av er. Innan jag skickar dem hem till Mattias vill jag veta vad de används till.

2012-03-06 13:55 Kommentera

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206