Intersport utrustar vårdpersonal med skidgoggles

Foto: Pexels

Intersport utrustar vårdpersonal med skidgoggles

Intersport har på förfrågan från Karolinska Universitetssjukhuset försett dem med kompletterande skyddsutrustning i form av skidgoggles och cyklop.

Publicerad

Enligt Intersports vd kan det bli aktuellt med fler utrustningsbidrag till sjukvården framöver.

Intersport agerade snabbast på förfrågan som gick ut till flertalet parter och utrustningen kom fram till Karolinska Universitetssjukhuset under förra veckan.
- Vi är tacksamma för snabbt agerande, skyddsutrustningen är redan nu på plats på Karolinska, säger företagaren Henrik Borelius, som har samlat ett nätverk som försöker hjälpa och stötta vården.
Henrik ser sig själv som frivillig samordnare och har haft personliga kontakter på Karolinska Sjukhuset och varit den som har sytt ihop överlämningen.  
Intersport kan, enligt VD Marcus Wibergh, komma att bidra med mer utrustning framöver.
- Vi följer läget och det är inte omöjligt att vi kommer komplettera med ytterligare material till institutioner i nöd som en konsekvens av Covid-19:s framfart. Alla insatser räknas, såväl små som stora, säger han.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206