Shimano återkallar Lazer-hjälmar

Lazer Magma/Jade är en av hjälmmodellerna som behöver bytas ut.

Shimano återkallar Lazer-hjälmar

Fyra modeller ur Lazers cykelhjälmskollektion återkallas av svenska distributören Shimano Nordic. Anledningen är att remfästet kan lossna vid en kollision.

Publicerad

Lazer har upptäckt att cykelhjälmarna Blade, Magma, Elle och Jade som sålts sedan januari 2015, i vissa fall inte klarar slagprov enligt CE-standarderna. Till följd av detta kan remfästet i sällsynta fall lossna från hjälmen vid en kollision. Problemet gäller berörda CE-hjälmar i alla storlekar. Det skriver Shimano Nordic, Lazers nordiska distributör.

Totalt är det sex modeller av Lazers hjälmar som har produktionsfel.

Shimano skriver vidare att man fram till idag känner inte känner till några rapporter om incidenter med att remfästet släppt. Men då vissa produkter i och med problemet inte uppfyller CE-standarder har Lazer beslutat att frivilligt återkalla berörda hjälmar i länder där slagprovet är ett obligatoriskt krav.

Via sina återförsäljare ordnar Shimano Nordic med ersättningshjälmar, modellerna BLADE+ och MAGMA+. De har ett nytt remfäste utformat för att uppfylla de erfordrade standarderna.

Slutkonsumenter som är osäkra på om deras Lazer-hjälm berörs, bör kontakta återförsäljaren för att få sin hjälm kontrollerad. Mer information finns på Lazers webbplats, www.lazersport.com, meddelar Shimano Nordic.

Lazer Blade/Elle.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Shimano Nordic AB
  • Telefon: 018-56 16 00
  • Verksamhetsinfo: Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206