Scott firar 60 med jubileumsmodell

Amerikanska Scott fyller 60 år jämnt 2018. För att fira det har företaget bland annat relanserat hardtailen Boulder. En klassisk MTB-modell med ljusa däck och Suntourgaffel. Precis som det skulle vara då.

Scott firar 60 med jubileumsmodell
Mycket 80-talsromantik. Boulder har Scotts tidiga logga och smidig Suntourgaffel.

Hos amerikanska Scott laddar man för serpentiner och tårta när bolaget i år firar 60. Även om allt började med att ingenjören och skidåkaren Ed Scott lanserade världens första skidstavar i aluminium 1958 har cykel länge funnits med som en viktig kategori hos Scott.

1989 lanserade man den första aerobaren i kolfiber vilket hjälpte Greg Lemond att ta hem Tour de France samma år. 1999 gjorde Scott världens första MTB-ram i kolfiber, Endorphin och 2016 blev ett legendariskt år när MTB-åkarna Rissveds och Schurter blev både OS- och världsmästare på varsin Scott Spark. För att fira har Scott till 2018 gjort en nylansering av sin klassiska hardtail Boulder. Med ljusa däck och Suntourgaffel. Precis som det ska vara.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).