YMR Track Club har en professor i styrelsen

YMR Track Club är ett nytt, svenskt varumärke som fått mycket uppmärksamhet internationellt. Nu tar de nästa steg och tar in ekonomiprofessorn Micael Dahlén i styrelsen.


YMR Track Club har en professor i styrelsen
Micael Dahlén

YMR Track Club startades av den före detta olympiske längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz 2017. När Peter flyttade hem till Borås igen ville han göra något för att hylla sin klubb IK Ymer på deras 100-årsdag. Han studerade gamla bilder och plagg från klubbens arkiv och sin egen samling av retroinspirerade sportplagg och började skissa på en kollektion av sportmode i premiumsegmentet.

Det första plagget blev en uppdaterad variant på föreningens klassiska track pants från 70-talet. Pressvecken och de klassiska revären fick följa med liksom passformen och kvalitén på tyget. Vänner och bekanta gillade byxan så pass mycket att Peter bestämde sig för att göra en hel kollektion och han gjorde IK Ymer till delägare i bolaget. Hundra år efter att klubben bildades gick YMR Track Club live. Varje plagg präglas av en historia av sport och mode.

Eftersom Ymer kommer från Borås var det självklart att både designa och tillverka kläderna i Sverige, och under året som har gått har kläderna uppmärksammats i bland annat i modetidningen Vogue.

Nu tar de nästa steg och tar in ekonomiprofessorn Micael Dahlén i styrelsen. Micael är inte bara en stjärna på marknadsföring och varumärkesbyggande, han är också en flitig löpare och träningsmänniska. Förutom att jobba med varumärkesbyggande kommer Micael även vara med operativt i utvecklingen av varumärket.