Röjk reser miljöflagg

Röjk reser miljöflagg

Outdoorföretaget Röjk lovar att alla deras produkter ska vara totalt biologiskt nedbrytbara inom knappt tre år. Företaget kommer också att helt stryka produkter ur sortimentet som inte kan produceras på detta sätt.

Publicerad

Precis som många andra outdoorföretag vill Röjk göra sitt för miljön. Det Stockholmsbaserade företaget meddelar därför att till år 2020 kommer alla deras produkter att vara hundraprocentigt nedbrytbara. Vidare konstaterar Röjk att om det inte är möjligt att tillverka någon av plaggen på detta sätt så stryks modellen ur sortimentet. Löftet innefattar alla tyger och detaljer så som dragkedjor och snören men även själva infärgningsprocessen.

 Och företaget vill gå längre än så. Från och med år 2023 kommer även allt förpackningsmaterial att vara helt biologiskt nedbrytbara. Röjk har redan idag all sin produktion i Europa och även en betydande del av det i Sverige. Det betyder att företaget får kortare fraktavstånd och därmed mindre utsläpp.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206