Jacob Westerberg ny vd för USWE Sports

Ryggsäcksmärket USWE växer snabbt och har därför anställt Jacob Westerberg som ny vd. Och han kan målgruppen utan och innan.

USWE Sports är ett svenskt företag som utvecklar små ryggsäckar för löpare, skidåkare, cyklister och andra aktiva idrottare som behöver bära med sig lite utrustning utan att få sämre rörelse. Deras bärsystem ”No Dancing Monkey” har blivit en stor framgång bland idrottare som inte vill ha en hoppande apa på ryggen. Idag finns varumärket i 60 länder, och de ser en stor potential att växa på exportsidan. Därför har grundarna nu anställt Jacob Westerberg som ny vd.

– Vi är väldigt glada att Jacob tillträder som ny VD hos oss på USWE, säger styrelseordförande Mats Jacobson. Vi befinner sig i en spännande period och utvecklas i snabb takt. Jacobs stora passion för Adventure Racing, hans tävlingsinstinkt och ledarskap samt sinne för affärer, blir en katalysator för USWEs fortsatta utveckling.

Jacob har flera framgångsrika år bakom sig som VD i Norge för ALcontrol A/S, och han är också lagkapten i Norges ledande Adventure Racing Team. Adventure Racing är en lagidrott som brukar beskrivas som världens tuffaste konditionsidrott.

– Lagarbete är essentiellt både i affärsvärlden och idrotten. Jag vet att Jacob hämtar inspiration från båda dessa världar, så detta blir väldigt spännande för USWE, fortsätter Mats Jacobson.

– Jag ser fram emot att starta på USWE som jag känner väl genom USWE’s utbud av actionpacks, säger Jacob. Det finns en enorm utvecklingspotential i bolaget med dess högkvalitativa produkter och en växande marknad både lokalt och internationellt. Produkten är unik, enligt mig är den bäst på marknaden, men vi har varit för blygsamma med att berätta om oss och vår patenterade sele, särskilt på hemmamarknaden. Det ska vi ändra på nu.

Jacob Westerberg ny vd för USWE Sports
USWE-rygga i sitt rätta element.