Seger blir allt grönare

Textilföretaget Seger går under året helt över till förnyelsebar energi. All el i produktionen vid fabriken i Röshult kommer i framtiden att komma från vindkraft.

På Segers fabrik i Röshult i Västergötland har man redan en längre tid gjort satsningar på ett grönare produktionssätt. Bland annat har familjeföretaget arbetat med att återvinna material, minska på spill och avfall och skapa långsiktiga lösningar för att minska miljöpåverkan. Det gäller också materialval där Seger till exempel använder sig av Bamlana från bambufiber och EXP 4.0-behandlad merinoull. Det är en unik ullbehandling som både sänker vattenförbrukningen radikalt och minskar behovet av kemikalier i tillverkningsprocessen.

Att i år helt gå över till att endast använda el från vindkraft är ytterligare ett steg i Segers strategi att närma sig en helt grön produktion på fabriken i Röshult. Dessutom fyller Seger 70 år i år och verksamheten har hela tiden drivits från ett och samma ställe i Västergötland. En bedrift i sig. 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Seger Europe AB

    Seger har sedan 1947 visat prov på ambitionen att vara förnyande. Att alltid ligga i framkant och vara innovativa har närmast blivit en familjetradition. Då all design och produktutveckling sker hemma i vår fabrik i Gällstad, Sverige, så lämnas inget åt slumpen. Passionen för de små detaljerna visar sig i allt vi gör – i vår höga kvalitet, vår strävan efter funktion och vår mångfaldiga design. Med huvudet ovan molnen och fötterna i Gällstad ska vi fortsätta att förse våra kunder med innovativa produkter varje ny säsong. Vi bedriver vår tillverkning med certifiread vindkraft och utan fossila bränslen. Auclair från Kanada har utvecklat handskar i över 60 år, passform och kvalitet är ett signum för Auclair. Termo stickar underställ i Sverige designade för proffs och entusiaster som utsätts för situationer där kraven på kvalitet, funktion och komfort är höga. Det har vi gjort i över 40 år