Sportson erbjuder cykelförmån

Cykelkedjan Sportson utökar sitt erbjudande av förmånscyklar. Företagets satsning har i all enkelhet fått namnet Förmånscyklar och riktar sig främst till privata företag.

Cykelkedjan Sportson har redan i flera år samarbetat med Göteborgs Stad när det gäller förmånscyklar. Det har också traditionellt varit just kommuner och offentlig förvaltning som oftast erbjudit sina anställda cykelförmån. Men i och med att cykelintresset har vuxit så kraftigt i Sverige har även större företag i den privata sektorn tagit upp cykelförmånen som ett erbjudande till sina anställda.

– Vi började få förfrågningar från privata företag om vi kunde erbjuda dem liknande upplägg som vi har med till exempel Göteborgs stad. Men det krävde att vi först löste en hel del frågor innan vi hittade ett koncept som funkade. Vårt system liknar lite konceptet med förmånsbilar och vi har också valt att kalla vår satsning för Förmånscyklar, berättar Jonas Holtbo på Sportson.

I all enkelhet går konceptet Förmånscyklar ut på att företaget bestämmer vilka förutsättningar som ska gälla för cykelförmånen. Antingen kan företaget subventionera förmånen eller så erbjuder de sina anställda en förmånscykel med löneväxling. Även värdet på cykeln kan variera men gränsen brukar ligga på ett basbelopp som är cirka 40 000 kronor. Sedan kan de anställda helt enkelt plocka ut en cykel från någon av Sportsons butiker.

– Det här är ett fördelaktigt upplägg både för företagen och de anställda. Och också ett intressant samarbete för våra butiker, konstaterar Jonas Holtbo.

I princip kan företagen kontakta vilken som helst av Sportsons 24 butiker för att kunna ta del av konceptet. Redan nu har ett tiotal företag meddelat sitt intresse.