Scott släpper en helt ny pjäxa

För första gången sedan Scott köpte Garmont för några år sedan släpper de en helt ny pjäxa. Och det är en toppturspjäxa med en konstruktion som inte liknar något annat.

Det unika med Scott S1 är att de har flyttat låset för gåläget från bakkappan till plösen. På så sätt får de en friare rörelse, inte minst bakåt, när det är dags att gå uppför. Dessutom är plösen ledad för att inte hindra rörelsen och göra det extremt enkelt att komma i och ur pjäxan. Själva gålägeslåset styvar upp pjäxan när det är låst och pjäxan är dessutom delvis gjord i kolfiber för att bli stabil trots den låga vikten på bara 1 350 gram.

En annan smart detalj är att alla delar är ytbytbara så att de som använder sin utrustning väldigt mycket enkelt ska kunna byta ut slitna delar. Innerskon består av formbar Ultralon som är en favorit hos många skidåkare och skalet är så anatomiskt att det räcker med de tre spännena för att foten ska sitta tajt i pjäxan.

Scott släpper en helt ny pjäxa
Här ser du konstruktionen med gålägetlåset på den ledade plösen och de tre spännena.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).