Craft samarbetar med triathlet

Det svenska konfektionsföretaget Craft ska släppa en ny kollektion tillsammans med triathleten Shahrzad Kiavash. Kollektionen kommer att innehålla både cykelkonfektion och andra sportplagg.

Den 32-åriga Shahrzad Kiavash blev känd när hon som den första dubbelt benamputerade kvinnan genomförde World Triathlon Stockholm förra sommaren. Hennes och Crafts samarbete däremot började redan tidigare då företaget var med och stöttade hennes satsning.

– Hon kommer från Borås och staden är inte större än att jag visste vem hon var. Shahrzad är en så fantastiskt inspirerande och ödmjuk person att vi ville stötta henne i satsningen att genomföra Stockholm Triathlon, berättar Malin Andersson, marknadskordinator på Craft.

Shahrzad Kiavash drabbades för fyra år sedan av en allvarlig blodförgiftning och var bara en hårsmån från att dö av komplikationerna. Men hon överlevde sjukdomen mot alla odds men tvingades att amputera båda sina ben som en följd av sjukdomen. Istället för att tycka synd om sig själv valde Shahrzad att börja träna för att försöka komma tillbaka till ett normalt liv. Tillsammans med sin personliga tränare tog de sig an uppgiften att genomföra en triathlontävling trots att Shahrzad varken kunde simma eller hade suttit på en landsvägsracer. Men efter nästan ett år av hårt slit, smärta och uppoffringar lyckades hon med den smått otroliga uppgiften att genomföra en triathlon i olympisk distans.

– Jag upptäckte att jag hade inneboende krafter som jag inte visste att fanns där. Precis som jag tror att alla människor har, säger Shahrzad Kiavash.

Nu står hon tillsammans med Craft inför en lansering av dels en limiterad cykelkollektion och även en kollektion med kläder för löpning. Den exakta tidpunkten för lanseringen är inte spikad men cykelkollektionen ska lanseras redan under våren. Själv har Shahrzad tagit aktivt del i framtagandet av plaggen tillsammans med designers på Craft.

– Det har varit härligt att få vara kreativ och använda sig av färg och form efter att jag har varit inne i min träningsbubbla så länge, säger Shahrzad .

Nu ska Shahrzad fortsätta sin idrottskarriär men har inte ännu lagt upp nya konkreta mål för sin nästa satsning.

 

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.