Scott tar över Dolomite

Sportjätten Scott Sports köper sko-och outdoorföretaget Dolomite. Förvärvet av det italienska företaget ska stärka Scott Sports speciellt inom skosegmentet.

Italienska Dolomite är ett anrikt företag som grundades så tidigt som år 1897. Företaget har genom åren varit starkt inom såväl vandringsskor som slalompjäxor. Företaget har också utvidgat sitt sortiment att omfatta även konfektion och accessoarer. År 1998 köptes Dolomite av Tecnica Group som sedan dess har förvaltat och utvecklat varumärket.

Nu har ledningen på Tecnica Group ändå beslutat att sälja sko-och outdoorföretaget till den schweiziska sportjätten Scott Sports SA. För Scott betyder förvärvet av Dolomite att deras kompetens och utbud, speciellt inom skosegmentet växer.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).