Team Sportiabutiker går över till Sportringen

Sportringen är verkligen på offensiven. I dag meddelade de att elva före detta Team Sportiabutiker ansluter sig till Sportringen som nu är uppe i 230 butiker.

Sporthandelsåret 2014 avslutas med en av de större nyheterna – att tolv Team Sportiabutiker byter kedjetillhörighet och ansluter sig till Sportringen.

De elva butikerna ligger i Mariestad, Karlskoga, Kristianstad (2 butiker), Hässleholm, Ljusdal, Tyresö, Heron City i Kungens Kurva, Sollentuna, Hagsätra och två butiker i Norrtälje. Förutom att det är elva starka butiker så innebär det här att Sportringen får fäste i Stockholmsregionen med butiker i Kungens Kurva, Tyresö, Sollentuna och Hagsätra. Den senare är en av Stockholms bästa hockeybutiker och så välkänd att Niklas Strömstedt och Andreas Johnson skrev en låt med titeln Hagsätra Sport.

– Vi tror på den fria fackhandeln och jag tycker det är otroligt kul att så här duktiga handlare och entreprenörer har sett att vi är ett alternativ och nu väljer att gå över till oss, säger Sportringens vd Thomas Wallhager. Det jag märkt under våra samtal är hur de här handlarna brinner för sin lokala marknad och för de segment som de är duktiga på. Hagsätra är extremt duktiga på hockey, Ljusdalsbutiken säljer väldigt mycket cykel och de andra är breda sportbutiker. För Sportringen innebär det att vi får in väldigt mycket kompetens om både produkter och entreprenörskap som hela kedjan kommer att få nytta av.

De nya butikerna kommer att ansluta sig till Sportringen under 2015.

Sportingen köpte i höstas Just4Sport, Fiske Team samt Tvåhjulsmästarna och är nu uppe i 230 butiker.