Svenskt Sportforum startade utbildning

Branschorganisationen Svenskt Sportforum inledde i höst en utbildning om ledarskap inom sportbranschen. I den första gruppen som deltog fanns sex deltagare från ett antal olika branschföretag.

Meningen med utbildningsdagarna är helt enkelt att öka kompetensen hos de anställda i branschföretagen. Målgruppen är mellancheferna som i sin dagliga verksamhet ska leda en grupp människor.

– Det här är små steg som gör det möjligt för vår bransch att lyfta sig när vi till exempel jämförs med andra branscher. Vi jämförs ofta och tävlar mot skobranschen och modebranschen och därför är det viktigt att mellancheferna får utbildning och nycklar att lösa vardagliga problem på sina arbetsplatser, säger Claes Forsberg, vd på Svenskt Sportforum.

Meningen med kursen är att grupperna ska hållas så små att utbildningen blir personlig och effektiv. Deltagarna kommer till utbildningstillfällena delvis på arbetstid, delvis på egen privat tid. För Svenskt Sportforum var det inga problem att hitta intresserade företag som ville skicka sina anställda till kursen. I kursen deltog såväl anställda från mindre oudoorföretag som stora sportjättar.

Kursledaren Johan Bellander var oerhört nöjd med den första kullen ledare som deltog i utbildningsdagarna. Generellt sätt tycker han att sportbranschen har både engagerade och kunniga medarbetare.

– Sportbranschen har generellt sätt folk anställda som brinner lite extra för uppgiften eller området. De är ofta själv fysiskt aktiva och ofta sina egna kunder om man säger så. Jobbar man inom livsmedelbranschen kanske inte engagemanget alltid är lika högt, säger kursledaren Johan Bellander.

Utbildningen genomförs under fyra eftermiddagar under en 4-veckors period. Deltagarna får både teoretiska och praktiska uppgifter och vid det sista tillfället sker också ett kunskapsprov.