Generationsskifte på Five Seasons

Five Seasons grundare Gunnar Johansson lämnar över till sonen Erik. Målet är satt högt: Att bli den ledande leverantören till Europas sportkedjor.

Erik Johansson, 31 år och son till Five Seasons-grundaren Gunnar Johansson, har tagit över som vd för familjeföretaget. Erik, som de senaste sex åren varit verksam inom finansmarknaden i Schweiz, har stora planer för nya Five Seasons:

– Just nu är vi mitt inne i ett stort förändringsarbete där vi förbättrar och utvecklar den plattform som vi byggt under många år, säger Erik. Vi har lagt en ny strategi- och affärsplan som i praktiken innebär att vi ska bli den ledande leverantören av sport och lifestylekläder till Europas främsta kedjor och independent stores.

Erik har bara fungerat som vd en kort tid men redan hunnit dra igång stora förändringar på Five Seasons, förändringar som kommer att märkas tydligt i höst/vinterkollektionen 2015. Dessutom gör de också stora investeringar i design och i varumärket Five Seasons, exempelvis ny logotyp, nytt grafiskt formspråk och ny hemsida.

– Oavsett om du är inköpare på en stor kedja i Europa, en enskild handlare eller  slutkonsument ska du uppleva att du har gjort ett klokt och modernt val när du väljer Five Seasons, säger Erik. Vi ska leverera mer än förväntat på alla punkter helt enkelt.

Efter att ägarna köpte tillbaka företaget från EQT har de gjort en genomlysning av branschen i stort och ser en stor potential i Five Seasons. Deras treårsplan är bland annat att dubbla omsättningen och passera det tidigare försäljningsrekordet på 150 miljoner kronor från 2006, samma år som de sålde företaget. I år räknar de med att öka med 30 procent.

Samtidigt som det för Erik varit fullt upp med förändrings- och utvecklingsarbetet har den senaste månaden varit fylld med resor till Five Seasons exportländer för att träffa  samarbetspartners och key accounts.

– Vår nya strategi har mottagits mycket väl av marknaden, säger Erik. Vi har  redan sett en stor framgång försäljningsmässigt med vårt nya koncept och vårt nya arbetssätt. Vad det innebär i detalj och vilka branschprofiler som vi knutit till oss ska vi berätta mer om till hösten men jag kan redan nu avslöja att vi har klart med fem nya exportländer och tre stora key accounts i Europa.

Five Seasons bildades 1982 av Gunnar Johansson som numera är styrelseordförande i företaget. Huvudkontoret finns i Göteborg. Tidigare vd, Gilbert Svensson, är nu produktions- och inköpsansvarig.

 

 

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Five Seasons Försäljnings AB

    Five Seasons was established in Gothenburg on the Swedish west coast in 1982. For over 35 years the company has been producing high quality and technical sportswear with focus on ski, outdoor and street. Being born and raised on the Swedish west coast, where sea meets land and summer meets winter, we know what is needed to stay warm and dry in those cold, rainy and windy Gothenburg days. Five Seasons always strive to offer sportswear with best value for money. With focus on function and fashion Five Seasons’ products are designed and produced to satisfy the technical requirements of the most demanding sportsmen and sportswomen. Five Seasons’ products can be found in leading ski-, outdoor- and sport stores.