Scott återkallar cyklar

Cykeltillverkaren Scott återkallar ett stort antal cyklar av modellen Scott Speedster. Företaget gör det som en säkerhetsåtgärd sedan det framkommit att modellen kan ha fått en defekt framgaffel.

Allt som allt handlar det om drygt 8000 cyklar som sålts globalt i världen under perioden augusti 2013 till maj 2014. Vid en granskning upptäckte företaget att det kan förekomma defekta gafflar på vissa exemplar av Speedster och Contessa Speedster modellerna. Vid belastning kan det i värsta fall hända att gaffeln ger vika och går av. Hittills har visserligen bara ett gaffelras rapporterats och då utan personskada. Scott vill ända försäkra sig om att inga defekta gafflar finns ute på marknaden och återkallar därför samtliga cyklar som en säkerhetsåtgärd. Konsumenterna uppmanas lämna in de aktuella Speedster-cyklarna för ett gratis gaffelbyte. Konsumenter och cykelhandlarna kan se vilka serienummer som berörs på Scotts hemsida. I Sverige kan det röra sig om totalt några hundra cyklar.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).