Tenson stöttar skicrosslandslaget

Det blir en förlängning av samarbetet mellan konfektionsföretaget Tenson och det Svenska skicrosslandslaget. Tenson kommer att klä landslagsåkarna ända från till nästa vinter OS i Sydkorea år 2018.

Samarbetet fick sin början redan 2011 då Tenson gick in som klädsponsor. Företaget har sedan dess försett skicrossåkarna med både överdragskläder och tävlingsställ.

– Vi har traditionellt haft en mogen kundgrupp. Men genom att vi är med och stöttar skicrosslandslaget så kan vi också nå en yngre målgrupp. Vi har ett gäng fantastiska åkare i landslaget och jag tror verkligen på den här sporten, säger Johan Lövqvist, vd på Tenson.

Skircrosslandslaget hade både stolpe in och stolpe ut i Sotji. Många minns kanske Victor Öhling Nordbergs krasch i ledningen strax innan målgång i kvartsfinalen. Plåster på såren kom ändå med bronsmedaljen för Anna Holmlund, till glädje såväl för landslaget som för sponsorerna.

För skicrosslandslaget innebär det fleråriga samarbetet med Tenson att åkarna fortsättningsvis kan vara med och påverka hur kläderna ska utformas och designas. Att bara göra korta sponsoravtal ger inte samma möjlighet och trygghet för idrottarna. Därför uppskattar skicrosslandslaget det långa engagemanget från Tensons sid.

– Vi vistas ofta i miljöer med mycket svåra och krävande väderförhållanden. Därför är det viktigt för oss att ha kläder som funkar och håller oss varma och hjälper oss att öka vår prestation, säger Tommy Eliasson Winther, sportchef för Svenska skicrosslandslaget.