Bunge får lämna Peak Performance

Peak Performance vd Henrik Bunge får lämna sin post. Ny vd blir Anders Cleemann som närmast kommer från rollen som ansvarig för Tiger of Sweden och By Malene Birger.


Bunge får lämna Peak Performance
Henrik Bunge.

Henrik Bunge fick motta beskedet igår av Mads Ryder, sedan en dryg månad tillbaka ny koncernchef för IC Companys där Peak Performance ingår.

Till Sportfack säger Bunge, som kom till Peak Performance förra våren, att det var ett riktigt tråkigt besked.

– Det har varit en helt fantastisk resa med Peak Performance under 1,5 år där vi har vänt bolaget. Vi har ökat lönsamheten med 35 procent, ökat omsättningen och tagit marknadsandelar. Det känns jättetråkigt att lämna nu när vi har fått ny riktning och ny kraft, säger Henrik Bunge som är besviken men inte stukad.

Enligt honom är det bristande personkemi mellan honom själv och IC Companys nytillträdde koncernchef som är orsaken till att han nu får gå.

– Jag hade ett bra samarbete med den tidigare koncernchefen men samarbetet mellan mig och Mads Ryder fungerade inte. Han sa till mig igår att hans beslut inte har med vare sig prestation eller resultat att göra utan att han helt enkelt inte ville jobba med mig.

Vilket som blir nästa steg i karriären för Henrik Bunge är inte klart ännu. Närmast ska han fokusera på familjen. Från Peak Performance tar han med mig de bra prestationerna men han ska också fundera på om han kunde ha gjort något annorlunda eller bättre.

– Jag har kört på i 15 år, nu ska jag landa i det här. Sedan vill jag jobba i en organisation där man vill se snabba förändringar och långsiktig värdeökning. En organisation där man inte lägger energi på politik utan istället försöker addera värde. Och värde för mig är mot slutkonsumenten och sekundärt mot ägare.

Innan Henrik Bunge tillträdde jobbet som vd för Peak Performance jobbade han under flera år för Adidasgruppen. Han håller inte en återkomst till sportbranschen som omöjlig.

– Jag älskar sporten och vill göra något som faktiskt skapar värde, inte bara sälja prylar. Få folk att löpa mer, träna mer eller våga göra saker som de bara drömmer om.

Ny vd för Peak Performance blir Anders Cleemann. Cleemann har närmast varit ansvarig för Peak Performance systerföretag Tiger of Sweden och By Malene Birger.

Under gårdagen meddelade IC Companys att koncernen omorganiserar sin ledningsgrupp för att få en plattare organisationsstruktur med ökat fokus på varumärkena i premiumsegmentet: Tiger of Sweden, By Malene Birger och Peak Performance. I framtiden ska dessa varumärken rapportera direkt till koncernchefen Mads Ryder. Som en del av omorganiseringen kliver Anders Cleemann av ledningsgruppen för att kunna fokusera fullt ut på Peak Performance.