Sportson åter i Kalmar

En ny Sportson butik har öppnat i Kalmar. Butiken är på 600 kvadratmeter och kommer att ha ett brett sortiment på cyklar i alla segment. Även cykelkonfektionen ges gott om utrymme i butiken.

Det är Kim Karlsson och Emelie Angerstig som har tagit sig an utmaningen att drivan cykelbutiken i Kalmar. Det fanns en Sportson butik i staden men den tvingades lägga ner verksamheten förra året. Men de unga entreprenörerna räds inte utmaningen.

–          Vi har ett så bra läge för butiken så den kommer nog att locka kunder. Vi ser det här som en rolig och tuff utmaning, säger Kim Karlsson

Han är i botten en systemtekniker men har redan tidigare drivit en cykelbutik tillsammans med Emelie i Nybro. Butiken i Kalmar är belägen i en gammal, före detta smedja och ligger på framsidan av Giraffenområdet i Kalmar. I sortimentet finns cyklar för alla åldrar och alla stilar. I sortimentet finns välkända märken som Nishiki, Apollo, Scott och Specialized. Förutom cyklarna står den stora verkstaden i fokus. Precis som andra butiker i Sportsonkedjan erbjuder butiken professionell hjälp med bland annat montering, justering och allmän cykelservice. Även cykelkonfektionen prioriteras och de har tillsammans med cykelhjälmarna fått var sitt rum i den nya butiken. Sportson i Kalmar kommer att hålla öppet sju dagar i veckan för alla cykelentusiaster i staden.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SCOTT Sports AB

    SCOTT Sports AB är en av Sveriges största leverantörer av cykel och sportutrustning. Huvudkontoret ligger i Uppsala och är dotterbolag till SCOTT Sports SA med huvudkontor i Schweiz. SCOTT Sports AB säljer, marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av utrustning inom områdena cykel, vintersport, motorsport och löpning. Man ansvarar även för distribution av ett flertal andra varumärken inom cykel, sport och motorcykeltillbehör (se nedan).