Helly Hansen byter ägare

Norska outdoorföretaget Helly Hansen byter ägare. Ny majoritetsägare är en kanadensisk pensionsfond som köper 75 procent av bolaget av svenska rikskapitalbolaget Altor.

Altor har ägt 100 procent av Helly Hansen sedan 2006 men väljer alltså nu att sälja en stor del av sitt innehav till den kanadensiska pensionsfoden OTPP. Enligt Dagens Industri uppgick köpeskillingen till 2,3 miljarder kronor. Under Altors ägarskap har verksamheten gått från förlust till vinst. Förra året omsatte företaget 1,88 miljarder kronor och redovisade en vinst på 167 miljoner kronor.

– Vårt folk på Helly Hansen har jobbat väldigt hårt med att återta positionen som ett av världens ledande outdoorvarumärken. Vi är stolta över vad Helly Hansen har blivit och är spända av förväntan kring vart vi kan ta företaget i framtiden. Med OTPP som majoritetsägare får vi expertis, globala relationer och finansiella muskler att växa ytterligare, framförallt i Nordamerika. Vår ambition att bli ”a billion dollar brand” kvarstår, säger Peter Sjölander, vd Helly Hansen Group, i ett pressmeddelande.