Oxdog lanserar kolfiberklubba

Innebandyföretaget Evosport har tagit fram en klubba helt i kolfiber. Enligt Joacim Bergström på Evosport är de först ut i världen med en innebandyklubba tillverkad i ett enda stycke.

Igår kunde Sportfack rapportera att Unihoc utvecklat en innebandyklubba tillverkad i ett enda stycke. Även Piteåföretaget Evosport med varumärket Oxdog har tagit fram en klubba tillverkad i ett enda stycke. Klubban har fått det passande namnet Onepiece och har testats och provspelats nu under våren. Lansering mot konsument sker i höst.

Enligt Evosports vd Joacim Bergström är de glada att en konkurrent också släpper en klubba i ett enda stycke:

– Det visar att konceptet och idén är mycket het, säger han i ett pressmeddelande. Precis som hockeyklubban gjorde sin revolution från trä till helkomposit, så hade vi en vision att göra en innebandyklubba helt i karbon: Onepiece. Vi tog oss an detta svåra uppdrag därför att någon måste vara tillräckligt djärv för att våga ta nästa steg in i framtiden. Innebandyklubbor har i 17 år haft plastblad med kompositskaft. Vi tyckte det var dags att utmana detta!

En av de stora fördelarna med en klubba tillverkad i ett enda stycke är att det inte blir någon kraftförlust mellan skaft och blad. Enligt Evosport kommer Onepieces tunna blad även att ge skön bollkontroll, snabbare finter och exakta pass.