Five Seasons tillbaka hos grundaren

När Five Seasons senhösten 2006 köptes av Wallenberggruppens riskkapitalbolag EQT, var EQT i färd med att skapa ett storbolag med inriktning mot sport och outdoor. I samband med Fives Seasons-köpet, köpte EQT även Tenson och Lundhags och vips hade bolag Norrwin skapats med en sammanlagd omsättning på 305 miljoner kronor för 2007.

Ett år senare hade dock omsättnignen sjunkit med knappa 40 miljoner och vinsten som för år 2007 uppgick till 2,8 miljoner byttes i en förlust på 3,3 miljoner kronor. I början av 2009 gjorde ett av EQTs finska bolag en förlust på 5 miljarder kronor.

Gunnar Johansson vill själv inte spekulera i EQT:s framtidsplaner när Sportfack ringer honom. Enligt Gunnar Johansson var EQT:s förklaring till att de kunde tänka sig att sälja tillbaka FIve Seasons till honom att EQT är i färd med att ändra sin affärsstrategi. Själv ser Gunnar enbart optimistiskt på framtiden för Five Seasons, bolaget han själv grundade 1982.

– Det här ska bli spännande. Five Seasons är ett bolag som funnits i 28 år och som levt gott i 28 år. Jag ser det här som en möjlighet att fortsätta det arbete vi hittills gjort och försöka förbättra oss ännu mer, säger Gunnar som inte just nu vill gå in i detalj på vilka typer av förändringar han eventuellt vill göra med Five Seasons i framtiden.

– Det har gott lite för kort tid sen jag köpte tillbaka bolaget. Vi fortsätter satsa på konfektion för golf och alpint.

Men för egen del blir det arbete i som ordförande i Five Seasons styrlese för Gunnar. Samt att han tillsammans med nuvarande vd:n Gilbert Svensson, som fortsätter på sin post, kommer att arbeta med bolagets afförsutveckling.

Ett konkret exempel på framtidsarbete för Five Seasons kommer dock Gunnar med.

– Vi klättrade från plats 39 till 14 på listan, kommenterar han Årets leverantörs-undersökningen som publicerades i Sportfack nummer 12. Det är bara 14 placeringar kvar till toppen, avslutar Gunnar och anger målsättningen för Five Seasons framtida planer.

En längre intervju med Five Seasons ledning kan du läsa i ett kommande nummer av Sportfack.

Av: Mattias Björklund