On
Off

Fler val

Artikelarkiv

 • Shimano bygger ny fabrik och investerar stort

  Shimano bygger ny fabrik och investerar stort

  I drygt ett år har cykelbranschen lidit av att det fattats komponenter för att möta efterfrågan hos slutkonsumenterna. Där pandemin självklart spelat in stort. Nu gör jätten inom komponenter, Shimano, flera stora investeringar för att så fort som möjligt kunna leverera till en bransch som suktar efter växlar, växelöron och skivbromsar.

  Nyheter Mattias Björklund, 2021-07-13 11:38

 • Den artiga jätten – Shimano 100 år

  Den artiga jätten – Shimano 100 år

  Det som en gång startade i en enkel lokal på 40 kvadratmeter har på ett sekel växt till världens största och mest inflytelserika tillverkare av komponenter för cykelindustrin. Sportfack lyfter på hatten och säger Omedetō! Till Shimano, en pigg 100-åring.

  Nyheter Mattias Björklund, 2021-03-24 23:46

 • Shimano säljer schweizisk olja

  Shimano säljer schweizisk olja

  Återförsäljarna av Shimanoprodukter kommer snart att kunna beställa produkter även från schweiziska Motorex, som tillverkar ett brett utbud av smörj- och rengöringsmedel för bland annat cykel.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-10-30 11:22

 • Nu är Shimanos nya nordiska fiskecentra klart

  Nu är Shimanos nya nordiska fiskecentra klart

  Tidigare skötte Normark distributionen av Shimanos fiskesortiment, men nu sjösätter Shimano en egen organisation för Norden, med bas i Uppsala. Det nya kontoret står klart i dagarna.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-09-30 13:17

 • På nytt jobb: Carl Sterner bygger upp Shimanos nya fiskeorganisation

  På nytt jobb: Carl Sterner bygger upp Shimanos nya fiskeorganisation

  Carl Sterner har lämnat ansvaret för jakt- och vildmarksegmentet på XXL i Sverige för att bygga upp en ny nordisk säljorganisation för Shimano, som i oktober försvinner från Normarks varumärkesportfölj.

  Nyheter Tommy Jeppsson, 2020-08-04 13:23

 • Mässrapport Eurobike 2019: integrering & innovation

  Mässrapport Eurobike 2019: integrering & innovation

  Tre dagars megamässa börjar gå mot sitt slut och 1400 utställare cyklar lite på knogarna. Sportfacks rullande redaktör sammanfattar intrycken från världens mest intressanta cykelevent.

  Nyheter Mattias Björklund, 2019-09-06 17:39

 • STEPS är Shimanos ekonomiska motor

  STEPS är Shimanos ekonomiska motor

  Under årets första sex månader ökade världens största tillverkare av cykelkomponenter sin omsättning globalt med 4,1 procent. Steps har stor del i ökningen förklarar bolaget.

  Nyheter Mattias Björklund, 2019-08-26 06:30

 • Så ser Shimano Nordics nya huvudkontor ut

  Så ser Shimano Nordics nya huvudkontor ut

  Sportfack deltog när det blåvita bandet klipptes i Uppsala och Shimano Nordic äntligen fick inviga sitt nya, 1800 kvadratmeter stora huvudkontor. Här finns plats för 17 varumärken, 32 medarbetare och ett trainerutrustat gym.

  Nyheter Mattias Björklund, 2019-06-23 21:28

 • Norskt cykelkoncept etablerar sig i Sverige

  Norskt cykelkoncept etablerar sig i Sverige

  Norska konceptet Bike Fixx kommer till Sverige när den första svenska butiken öppnar våren 2019. Bike Fixx finns i samma koncern som Merida Sverige/Norge och fokus blir att erbjuda ett en modern kombo av cykelförsäljning och service.

  Nyheter Mattias Björklund, 2019-01-29 22:14

 • Ny ägare för finska Herrmans

  Ny ägare för finska Herrmans

  Finska tillbehörstillverkaren Herrmans har en ny ägare. Efter en tioårsperiod av god tillväxt har bolaget, som förser Shimano och flera stora cykeltillverkare med handtag, lysen, kedjeskydd och andra tillbehör, dragit blickarna till sig.

  Nyheter Mattias Björklund, 2019-01-16 08:51

 • Shimano återkallar Lazer-hjälmar

  Shimano återkallar Lazer-hjälmar

  Fyra modeller ur Lazers cykelhjälmskollektion återkallas av svenska distributören Shimano Nordic. Anledningen är att remfästet kan lossna vid en kollision.

  Nyheter Mattias Björklund, 2018-10-03 10:18

 • Shimano Nordic flyttar

  Shimano Nordic flyttar

  För att kunna växa ytterligare och anpassa sig till framtiden kommer Shimano Nordic att bygga ett nytt huvudkontor. "Shimano Nordic Sales and Education Center" blir 1850 kvadratmeter i två våningar och samtidigt satsar bolaget stort digitalt.

  Artiklar Mattias Björklund, 2018-03-02 16:36

 • Shimano ändrar prisstrategi

  Shimano ändrar prisstrategi

  Den japanska komponenttillverkaren Shimano lanserar en ny prisstrategi. I praktiken försöker företaget harmonisera priset på sina produkter i hela europa.

  Nyheter Christer Flythström, 2016-10-31 10:03

 • Shimano syns på Touren

  Shimano syns på Touren

  Komponenttillverkaren Shimano kommer att synas inom toppcyklingen också nästa år. Samarbetet med proffsteamet Argos Shimano fortsätter och nyligen förlängdes kontraktet mellan parterna med två år.

  Nyheter Christer Flythström, 2012-11-30 06:35

 • Bobike får det bättre

  Bobike får det bättre

  Komponenttillverkaren Shimano Europe inleder ett samarbete med det holländska företaget Bobike. Avsikten är att förbättra försäljningen av Bobikes produkter ibland annat Sverige, Finland och Norge.

  Nyheter Christer Flythström, 2012-09-03 11:57

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206