Sportfack 04-2017

Utgivningsdatum 15 april 2017

TEMA STATISTIK
Sportbranschen handlar om produkter, passion och siffror. I vårt årliga temanunmmer om statistik har vi som vanligt kollat hur leverantörerna och kedjorna presterat 2016.

100-STÖRSTA LEVERANTÖRERNA
Det har varit ett tufft år för sportbranschen och detaljhandeln överhuvudtaget. Trots det har många leverantörer presterat riktigt bra resultat. Kolla hela listan.

KEDJORNAS OMSÄTTNING
Det rullar fantastiskt mycket pengar i våra stora sportkedjor. Vi har tittat på vilka som ökat sin omsättning mest och vem som är störst och vackrast.

FIVE SEASONS
Det har varit ett bra år för det göteborgsbaserade konfektionsföretaget Five Seasons. Det har under de senaste tre åren ökat sin omsättning med över 100 procent. Vad är hemligheten bakom siffrorna?

CYKLAR MED PASSION
Redan som tonåring drömde tävlingscyklisten Gabor Veszpremi om att en dag ha en egen cykelbutik. Det blev mer än så. Idag har han både en egen butik och ett eget cykelmärke Degavi.

PRODUKTER I SÄSONG
Det är säsongsbyte i sportbutikerna. Det syns också i vårt urval av produkter i säong. En härlig mix av solbrillor, multiverktyg, barnstol och tunna dunjackor.

GOLF BUSINESS
• Dormys nya kontor
• Fusion av Golfgeist och MiToo
• Alecs Golf
• Produkter: Bollar och småprylar

Visa som tumnaglar Visa som lista

Sportfack - För den sportmedvetne företagaren!

En prenumeration på Sportfack innehåller förutom 12 nummer av Sportfack även våra specialutgåvor Snow Business, Golf Business, Bike Business och Kids Business samt branschregistret Sportregistret.

På ett år får du över 700 sidor initierad information om sporthandeln till priset av vad det kostar att köpa in ett par löparskor.
Beställ en prenumeration för 795 kronor.
Ditt bästa inköp det här året.

Som prenumerant riskerar du inte att missa något nummer och du är skyddad mot eventuella prishöjningar.

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842