Sportfack 2017-01

Utgivningsdatum 13 januari 2017

Trender 2017
Det är väl få saker som är så viktiga för sportbutikerna som trenderna. I årets första nummer tar vi därför en titt i kristallkulan för att se vad som är på kommande inom ett antal segment.

Inköparna berättar
Det är inköparna som styr och ställer vad som finns i butikerna. Vi har pratat med ett antal inköparer som berättar hur de arbetar och hur de funderar och vilka produkter de tror att kommer att bli heta.

Hett alpint
Det finns två tydliga trender inom alpint. Den ena är touringskidor, den andra all-mountainskidor. Det är också i dessa kategorier som de heta produkterna finns.

Hett längd
Skintekskidor för tävlingsbruk och tekniska pjäxor och plagg. Det är produkter som måste finnas på butikshyllorna nästa säsong om du vill locka kunder.

Hett snowboard
I snowboard är siktet på den perfekta svängen. Det återspeglar sig också i de kommande produkterna som både tål höga farter och erbjuder bekväma lösningar.

Hett outdoor
Outdoorprodukterna fortsätter att vara tekniska. Samtidigt kommer användningsområdet för produkterna att blir bredare och de flyttar från fjället in till stan.

Hett fitness
Funktionella plagg med mixade material och specialanpassade skor. Det ska finnas på butikshyllorna nästa säsong om du vill locka träningsentusiasterna.

Hett hockey
Hockeyutrustningen utvecklas ständigt och blir lättare, säkrare och snabbare. Tekniken i produkterna blir både mer avancerad och funktionell.

Årets leverantör
Det här är enkäten leverantörerna väntat på. Butikerna har sagt sitt och gett sina omdömen och Sportfack har sammanställt svaren. Läs om vilka som gjorde ett bra jobb 2016.

Gear of The Year
Lika intressant som det är att blicka framåt är det också att se tillbaka på året som gått. Vilka prylar har stuckit ut, vilka har varit innovativa och vilka har funkat extra bra. I Gear of The Year visar vi favoriterna.

Maloja mår bra
Cykel och sportkonfektionsmärket Maloja har sin egen profil. Sportfack åkte ner till Tyskland för att träffa grundarna av företaget och fråga vad som är på gång.

Årskrönikan 2016
Det var ett händelserikt år inom sportbranschen. Vi har tittat på snackisarna, personerna som utmärkte sig, butikerna som grundades och produkterna som konsumenterna gillade.

Unicykel växer
Den svenska cykeltillverkaren Unicykel går samman med HF Christiansen AB. Sammanslagningen med den danska cykeljättens dotterbolag gör Unicykel till en heltäckande cykelleverantör.

Visa som tumnaglar Visa som lista

Sportfack - För den sportmedvetne företagaren!

En prenumeration på Sportfack innehåller förutom 12 nummer av Sportfack även våra specialutgåvor Snow Business, Golf Business, Bike Business och Kids Business samt branschregistret Sportregistret.

På ett år får du över 700 sidor initierad information om sporthandeln till priset av vad det kostar att köpa in ett par löparskor.
Beställ en prenumeration för 795 kronor.
Ditt bästa inköp det här året.

Som prenumerant riskerar du inte att missa något nummer och du är skyddad mot eventuella prishöjningar.

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Tretorn gör jackor av skräp

1 kommentar

Samuel: Tretorn levererar alltid!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842