Sportfack 09-2016

Utgivningsdatum 20 september 2016

Tema Kvinnor
Kvinnor är en viktig kundgrupp för sportbranschen. Hur ser kvinnor som själv jobbar i sportbraschen på utvecklingen? Vi presenterar också statistik på hur kvinnors idrottande ser ut i Sverige idag.

Aktiva kvinnor
Riksidrottsförbundet har gjort en stor undersökning om kvinnors idrottande i Sverige. Den visar att det finns både gamla könsmönster och överraskande nytänk bland utövarna.

Ulrika Skoghag
När Ulrika Skoghag tog över golfkonfektionsföretaget Daily Sports ville hon bredda sortimentet. Den förändringen låg rätt i tiden vilket har betytt mycket för företaget.

Janicke Blomsnes
För Janicke Blomsnes är det naturligt att jobba hårt. Hennes energi och driv har också fört henne till en topposition på XXL i Sverige.

Lizzie Armanto
Lizzie Armato lärde sig åka skateboard när hon följde i sin lillebrors fotspår. Idag tillhör hon världseliten i en sport där männen fortfarande är i majoritet.

Eva Mullins
Eva Mullins är van att röra sig i mansdominerade sammanhang. På Haglöfs däremot, där hon är nyutnämnd hållbarhetschef är könsfördelningen däremot jämn.

Scott flyttar
Det blev ett framgångsrikt OS för Scott Sports med två cykelguld i Rio. Här hemma stundar en flytt till nya lokaler och en offensiv satsning som ska gynna återförsäljarna.

Visa som tumnaglar Visa som lista

Sportfack - För den sportmedvetne företagaren!

En prenumeration på Sportfack innehåller förutom 12 nummer av Sportfack även våra specialutgåvor Snow Business, Golf Business, Bike Business och Kids Business samt branschregistret Sportregistret.

På ett år får du över 700 sidor initierad information om sporthandeln till priset av vad det kostar att köpa in ett par löparskor.
Beställ en prenumeration för 795 kronor.
Ditt bästa inköp det här året.

Som prenumerant riskerar du inte att missa något nummer och du är skyddad mot eventuella prishöjningar.

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

XXL öppnar i Malmö

4 kommentarer

Bengt: Äntligen, inte en dag för tidigt. Stadium känns mer som en klädbutik i jämföresle. Vi har handlat elcykel och vanlig cykel från deras eget märke med superkvalitet och övriga varor finns det från...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842