Redaktionsblogg

Oklart om cyklister

2011-11-08 10:55 Kommentera

742fbc3743aab38dec2c7626ba837921ff64f0d8.jpg

I torsdags besökte jag alltid trevliga Skellefteå och fick syn på skylten som syns på bilden. Bra, tänkte jag, och tog en bra-att-ha-bild för vårt bildarkiv. Men om ni kollar på skyltens textfält ser ni att det inte gick riktigt som jag tänkt mig. Och jag vet inte varför. Visserligen var det ett "rullande" textfält men varje budskap var exponerat ganska länge, eller i alla fall bra mycket längre än min slutartid. Skumt.

Kontentan blir nu att jag inte kan använda bilden, det ser ju ganska stört ut med halva bokstäver och halva siffror. Eller i alla fall inte utan att göra en Terje och lägga in saker som egentligen inte existerar på bilden. Men det vore ju inte rätt så det här blir nog sista gången ni får se den här bilden.

Fast nu fick jag precis allting förklarat för mig av maestro Willners. Antagligen beror det hela på att skyltens text, likt gamla tjock-TV:s bilder, rullar för snabbt för kameran. Om jag hade förlängt slutartiden hade det löst problematiken.

Men då hade å andra sidan damen på bilden blivit något suddig på grund av rörelseoskärpa. Det kan visserligen skapa stämning på en bild men säg att jag hade velat ha henne helt skarp, hade det då varit etiskt rätt att plåta skylten med lång slutartid och sedan använda Photoshop för att lägga in de "hela" siffrorna i bilden med icke-suddig dam?

Edit: Som alltid måste ni klicka på själva blogginlägget för att få se bilden. Jag har påtalat det här för vår online-avdelning men som vanligt är jag väldigt långt ner på prio-listan. Här är ett exempel på hur det kan låta när man hör av sig till dem:

Åh du är så jobbig!

Jag vet inte riktigt.

Jag kollar och ser om jag kan öka prion lite!

// XXXX

Skrämmande, eller hur?

2011-11-08 10:55 Kommentera

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842