Säljare till OrganoTex – som vill vara med och bidra till en hållbar framtid

Säljare till OrganoTex – som vill vara med och bidra till en hållbar framtid

Publicerad

OrganoClick AB (publ) är ett svenskt miljöteknikföretag som ligger i den gröna materialteknikens absoluta framkant. Vi söker en säljdriven och energifylld person till varumärket OrganoTex®, som befinner sig i en spännande utvecklingsfas och behöver förstärkning på säljsidan.

Om OrganoTex
Under varumärket OrganoTex® säljer och marknadsför OrganoClick textilimpregnering och tvättmedel för funktionskläder. Alla produkter är helt fria från fluorkarboner (PFAS) och dessutom biologiskt nedbrytbara, vilket gör oss unika på marknaden. Tekniken är inspirerad av naturens egen kemi, likt lotusbladets förmåga att stöta ifrån sig vatten. OrganoTex® har vunnit en rad priser, bl. a Scandinavian Outdoor Groups Sustainability Award 2019, Sportfacks miljöpris 2019 och Spray-On utsågs som "Bäst i Test" i Utemagasinets dec nr 2020.

Försäljningen sker främst genom återförsäljare och varumärken inom sport- och outdoor branschen. I dagsläget har vi ca 200 återförsäljare i Sverige och Finland samt distributörer som säljer produkterna i Norge, England och Holland. OrganoTex® konsumentprodukter har funnits på marknaden sedan 2018, då vi lanserade produkterna hos Naturkompaniet. Efterfrågan på våra produkter ökar då konsumenterna blivit mer medvetna om att man behöver vårda sina friluftskläder för att bevara plaggets funktionella egenskaper. Därtill har problemen med PFAS gjort att de flesta varumärken använder idag helt PFAS fri grundimpregnering (DWR) vilket också ökat behovet av att återimpregnera. Vi räknar därför med en fortsatt kraftig tillväxt både i Sverige och internationellt.

Om rollen
Som Säljare för OrganoTex är du ansiktet utåt i försäljningssammanhang. Du besitter stor marknads- och produktkunskap och utstrålar ett driv och engagemang som du delar med våra kunder. Du har ansvaret för att planera och genomföra försäljning med tillhörande budgetarbete för samtliga OrganoTex® produkter. Du arbetar i nära samarbete med, och rapporterar till vår försäljningschef för OrganoTex®. Tjänsten innehåller många resdagar, därför är placeringsort flexibel, men vi ser gärna att du utgår från OrganoClicks huvudkontor i Täby, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter:

 • Aktivt driva försäljningen hos våra befintliga återförsäljare.
 • Uppsöka nya potentiella kunder.
 • Genomföra clinic´s (utbilda butikspersonalen hos våra återförsäljare).
 • Medverka och föreslå säljevent i butik och webshopar.
 • Vara delaktig i planering och medverka på eventuella mässor.
 • Budgetera och följa upp säljmålen.
 • Vara delaktig och engagerad i marknadsföringsaktiviteter.

Om dig
Som person är du driven och energisk och har ett stort personligt intresse för de produkter vi säljer. Vi vill att du har egenskaper som gör dig till en lönsamhetstänkande, effektiv varumärkesambassadör och att du känner en stark vilja och glädje i att sälja OrganoTex® produkter.


För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har följande bakgrund:

 • Flera års erfarenhet av försäljning.
 • Meriterande om du tidigare arbetat med wholesale inom sport- och outdoor.
 • Upparbetat kontaktnät och är väl insatt i sport- outdoor branschen.
 • Mycket goda kommunikativa egenskaper, extrovert med naturlig god social förmåga.
 • God organisatorisk förmåga, tydlig och strukturerad.
 • Meriterande är utbildningar inom försäljning och marknadsföring.
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Vi ser gärna att du personligen är intresserad av sport och friluftsliv.
 • Vi ser gärna att du som oss brinner för att bidra till en "grönare framtid"

Välkommen med din ansökan
Urval och intervjuer sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Försäljningschef Susanne Karlsson på tel. 072-1945272 eller susanne.karlsson@organoclick.com. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Mejla din ansökan till susanne.karlsson@organoclick.com. Senaste ansökningsdag är den 25 april-21.

OrganoClick är ett framtidsföretag i tillväxt som utvecklar, tillverkar och marknadsför miljövänliga naturkemiska produkter som ersätter plaster och syntetiska kemikalier inom behandling och tillverkning av textil, trä och biokompositer. OrganoClick har haft en imponerande utveckling sedan starten 2006 och har ett unikt marknadsläge med en bred produktportfölj. OrganoClick är noterat på NASDAQ First North och har idag 50 anställda med huvudkontor i Täby. Företaget har växt med drygt 30 % per år de senaste 5 åren, omsatte ca 100 MSEK 2020 och står inför en stark internationell tillväxt.

Läs gärna mer på www.organoclick.com samt på Organotex.com

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206