Saucony Nordics söker en Marknads- och Eventansvarig

Saucony Nordics söker en Marknads- och Eventansvarig

Publicerad

Har du en passion för löpning, aktiv livsstil och de senaste trenderna inom skomode? Lever du i dina löparskor emellanåt och vill arbeta med din hobby samtidigt som du tar Saucony till nästa nivå? Som marknad- och eventansvarig för Saucony Nordics driver du självständigt marknadsprojekt och erbjuds goda utvecklingsmöjligheter och stort ansvar. Denna roll är kreativ samtidigt som du tar Sauconys anrika historia vidare på deras tillväxtsresa i Norden.

Arbetsbeskrivning
Gerisale är en erkänd distributör i Norden inom sport, mode och livsstil med varumärket Saucony. Saucony, grundat 1898 i Pennsylvania, USA, är världens äldsta varumärke med fokus på löpning. Gerisale introducerade Saucony till Sverige 1979 i samband med Stockholms maraton och har under flera år haft samarbeten med ledande lopp över hela Norden. Nu expanderar Gerisale kraftigt och behöver ett starkt tillskott till vårt dedikerade team på Lidingö.

Syfte med rollen
Som marknad- och eventansvarig kommer du arbeta med att forma och driva företagets marknadsaktiviteter gentemot konsumenter och återförsäljare inom sport, mode och livsstil. Detta gör du primärt inom följande två områden:

Varumärkesbyggande
- Planera och koordinera Sauconys produkt- och varumärkeskampanjer
- Ansvara för genomförande och uppföljning av marknadsbudget
- Ansvara för marknadsplan/kampanjplan
- Driva utvecklingsprojekt inom marknad, försäljning och andra funktioner
- Vara relationsägare inom marknadsföring till företagets kunder, säljare och leverantörer
- Ansvara för genomförandet av en årlig aktivitetsplan för att stärka varumärket hos nyckelåterförsäljare med aktiviteter såsom digitala kampanjer, butikinstallationer, event och promotions
- Utveckla planer för företagets marknadsföring i de nordiska länderna i enlighet med global strategi

Event/PR och sponsorsamarbeten
- Koordinera företagets relationer med samarbetspartners såsom byråer, medialeverantörer och community
- Projektleda och utföra events, mässor och PR-aktiviteter
- Koordinera digitala plattformar såsom hemsida och sociala media

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har bakgrund inom marknadsföring och som ser löpning som en del av din livsstil. Vi tror även att du som söker har en förståelse för affären och gärna har erfarenhet från detaljhandeln, eller varumärken inom sport- och livsstil. Du kommer ha möjlighet att resa i och utanför Sverige då tjänsten täcker marknadsaktiviteter över hela Norden. Vidare är du flexibel till att arbeta utanför kontorstider då vissa events kan ske på kvällar och helger. För rätt person finns möjligheten till att vara med och bygga upp ett företag med stark tillväxt i en stimulerande bransch med bra framtidsmöjligheter

Tjänsten kräver att du:
- Har ett intresse för löpning som livsstil då detta genomsyrar arbetet och organisationen
- Har erfarenhet från att arbeta med marknadsföring: marknadsplaner, kampanjplaner, media, PR & event, community management, digital content management, SEO, marknadsföring mot återförsäljare och detaljhandel
- Har relevant utbildning med inriktning mot ekonomi, marknadsföring, kommunikation eller detaljhandel
- Har erfarenhet från att arbeta med projektledning och arbetsroller som innehar en hög grad av självständigt arbete
- Är van användare inom Office-programmen
- Har flytande kunskaper i det svenska och engelska språket, både i tal och skrift då arbetet kommer att ske på båda språken.
- Innehar B-körkort 

Det är meriterande om du:
- Har erfarenhet från sport eller livsstilsbransch, butiksmiljö, konsumentkontakt och försäljning
- Har kunskaper inom Adobe Photoshop och/eller InDesign
- Har god förståelse för de nordiska språken

Övrig information
- Position: Marknad- och eventansvarig, Saucony Nordics
- Direktrapporterande till VD
- Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
- Omfattning: Heltid, varierande arbetstider beroende på säsong och aktivitetsintensiva perioder
- Placering: Lidingö
- Vi går igenom urvalet löpande och processen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen

www.gerisale.se / www.saucony.com / @sauconysverige / @sauconyorig

I denna rekrytering samarbetar vi med Modeverket. För mer information om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare: Katarina Cederholm (katarina@modeverket.se)

För att söka tjänsten, klicka på "Ansök".

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt och senast den 22 november.

Välkommen med din ansökan!

 • Guideline søker Salg- og Markedssjef

  Guideline er en av Europas ledende aktører innen fluefiske. Vi selger og distribuerer våre produkter til mer enn 25 land og 400 forhandlere. Vi har designet og utviklet vårt eget fluefiskeutstyr siden 1991 og merkevaren Guideline ble registrert 1993. Vi gjør all produktutvikling internt, fra idé til prototyper, tester og ferdig produkt. Dagens sortiment inneholder det meste innen moderne fluefiske. Guideline er i dag ett skandinavisk selskap og består av et AS i Norge og ett AB i Sverige som opererer under en og samme organisasjon. I 2017 var omsetning 70 MNOK, EBIT 4,8 MNOK og resultat før skatt 3,3 MNOK. I Guideline er vi aktive friluftsmennesker med stor lidenskap for fluefiske. Våre selgere og agenter er hengivne produktspesialister. Vi ønsker å inspirere til et aktivt friluftsliv - helst med en fluestang i hånden - som de stolte fluefiskere vi er.

  Platsannonser Egmont Publishing, i dag, 13:18

 • Varuhuschef till Dormy Jönköping

  Vi som arbetar på Dormy är väldigt förtjusta i golf. Men mer än något annat älskar vi att hjälpa, serva och fokusera våra kunder – för att de ska få fler roliga stunder på golfbanan med sin favorithobby. Det låter som en dröm, men oftast förenas alla våra intressen nästan varje dag och året runt i våra varuhus. Nu söker vi dig som vill bli en av oss, för en tjänst som innebär en chans som sällan uppstår. Vi behöver nämligen en ny varuhuschef till Dormy Jönköping.

  Platsannonser Egmont Publishing, i dag, 11:00

 • Product Manager Helsport

  Helsport was established in 1951, and throughout the past 60 years, we've learned what it takes to make some of the best tents and sleeping bags in the world. We developed our first sleeping bags in 1954, launched our first tent in 1957, and have shown innovation in our use of details, fabrics and other materials. We created the world's first tunnel tent in 1970, and have since then set several international standards in development. With pride we can tell you that we received or first design award in 1968 and most recently in 2013. Helsport is a proud part of Brav. HQ is in Melhus, Trondheim.

  Platsannonser Egmont Publishing, 2018-10-19 12:50

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842