HESTRA söker Försäljningschef

HESTRA söker Försäljningschef

Publicerad

Hestrahandsken

Familjeföretaget HESTRA/Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje generationen Magnusson. Design, utveckling och materialinköp sker på huvudkontoret i småländska Hestra. Handskarna tillverkas i egna fabriker och inköp av skinn, tyg, foder och andra material sker i egen regi. Företaget har därmed god kontroll över produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görs också för hand av Europas mest erfarna handskmakare.

Under 2017 tillverkades cirka 2 miljoner par handskar. Företaget har cirka 69 årsanställda i Sverige, ex fabriksanställda. HESTRA har dotterbolag i USA, Vietnam, Ungern, Norge samt Tyskland och agenter, distributörer och återförsäljare i över 30 länder. Utöver Skandinavien är USA, alpländerna och Japan största marknaderna. Exporten står för 67 %.

HESTRA tillverkar och säljer flera typer av handskar. Skid- och friluftshandskar är omsättningsmässigt den största delen, följt av modehandskar och arbetshandskar (HESTRA Job). HESTRA har över 400 modeller i sitt sortiment och konceptbutiker finns i Stockholm och Oslo.

För mer info - www.hestragloves.com

Försäljningschef

Vi söker dig som vill anta utmaningen att leda försäljningen för Hestrahandsken och därigenom bli en viktig del i arbetet att befästa och utveckla vår marknadsposition.

Arbetsuppgifterna

Din primära arbetsuppgift är att leda och driva försäljningen. Du tar fram budget, följer upp och styr försäljning och resultat per produktområde, land, distrikt och säljare. Du ansvarar för att deadlines hålls på budget och försäljning. Du har löpande kontakter med försäljningsorganisationen och ansvarar själv för några av våra större kunder samt vår medverkan vid nationella och internationella mässor. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Tjänsten utgår från Hestra och medför ett betydande antal resdagar.

Erfarenheten

Din bakgrund innefattar erfarenhet från någon liknande roll gärna inom mode-, konfektion- eller sportbranschen.

Personen

Vi söker dig som brinner för försäljning och ledarskap på såväl operativ som strategisk nivå. Som person är du driven, engagerad och har en analytisk förmåga. Du är en social relationsbyggare som är trygg i förhandlingar. För att lyckas måste du även vara strukturerad och initiativrik, se möjligheter och agera på affärsmässiga grunder.

Utmaningen

HESTRA är ett starkt varumärke, ett anrikt och genuint företag med produkter av mycket hög kvalité och funktionalitet. Vår tillväxt är god och de senaste åren har dessutom vår marknadsposition förstärkts ytterligare.

Som försäljningschef kommer du att ha en nyckelroll i att utveckla och expandera Hestras försäljning. Du kommer att leda försäljningsorganisationen i Norden samt samordningen med vår försäljningsorganisation i Europa och genom kontakt med vår dotterbolags VD i Tyskland/Österrike.

Ansök via HR-strateg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Q3
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hestra
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/12
Kontakt
 • Joakim Skirhammar, 0702434818
Publicerat 2018-05-22
Sista ansökningsdag 2018-06-29

 

 • Norröna expanderar och söker förstärkning

  Norrøna is for everyone who loves quality, function, design and sustainability. Our mission is to make the world's greatest outdoor products. Norrøna was founded in 1929, and has been owned and run by the same family ever since. Our brand values roots, innovation and passion make up the foundation of our own design philosophy: Loaded Minimalism - a philosophy that reflects our drive to design clean products with all critical details.

  Platsannonser Egmont Publishing, i dag, 09:39

 • Sportringen och Team Sportia söker ansvarig för avdelningen Profil och Företag

  Team Sportia och Sportringen och dess inköpsanslutna grupper är idag den näst största aktören inom svensk sporthandel. Tillsammans omsätter gruppen 3,6 miljarder och finns utspridda över hela landet med ca 250 butiker. Varje sportbutik har idag ett nära samarbete med en mängd lokala idrottsföreningar och ägs av en dedikerad entreprenör med fokus på sin lokala omgivning.

  Platsannonser Egmont Publishing, i dag, 15:49

 • Tillväxtbolaget söker Key Account Manager

  Sedan starten 2010 har Nordiska Tillväxtbolaget haft målsättningen att vara det självklara valet för företag som vill utveckla sin försäljning och öka sina intäkter inom mediesektorn. Med hjälp av en skarp, senior och snabbfotad försäljningsstyrka har bolaget hjälpt välkända varumärken till framgångsrika försäljningsresultat. Tillväxtbolaget representerar bl.a. varumärken såsom Runner's World, Friskis&Svettis, Bicycling, Sportfack, Svensk Golf och Golf Digest. Vi söker nu en KAM till Tillväxtbolaget.

  Platsannonser Egmont Publishing, i dag, 09:20

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lång Black Friday för Intersport

8 kommentarer

Urban: Tramsig bortförklaring, men är inte förvånad då företaget tar till alla knep för att hänga med XXL och Stadium. Blir dock inget svart bokslut i herr Wiberghs bok, lär vara illrött för 2017. Interport...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
 • Ispo Business 01-2018

 • Sportfack 01-2018

 • Sportfack 11-2017

 • Sportfack 10-2017

 • Sportfack 09-2017

 • Sportfack Bike Business 07/08–2017

 • Sportfack 07/08-2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842