Prevent uppdaterar utbildning – ska göra butikspersonal säkrare

Prevent uppdaterar utbildning – ska göra butikspersonal säkrare

Butikspersonal kan nu få en uppdaterad utbildning i säkerhet med en uppdaterad gratisubildning från Prevent. För att de i sin utsatta position ska känna sig säkrare.

Publicerad

Butiksanställda är en av de grupper på arbetsmarknaden som löper störst risk att bli utsatta för hot och våld på jobbet. Det skriver Prevent i ett pressmeddelande.

Trots ett bra förebyggande arbete och tydliga säkerhetsrutiner kan hotfulla situationer uppstå.

Men med en ny utbildning till Prevent ge anställda och chefer bättre verktyg för att förebygga och hantera hotfulla situationer på arbetsplatsen. Den har funnits sedan 2003 och har sedan dess haft sirka 15 000 deltagare per år. Nu kommer den i en ny bersion, där både innehåll, pedagogik och teknik uppdaterats och mobilanpassats. Utbildningen tar upp vad man kan göra innan något händer, om det händer och när det hänt. Dessutom finns en tillgänglig fördjupning för chefer och skyddsombud, skriver Prevent i sitt pressmeddelande.

– Säkerhet i handeln är en ständigt aktuell fråga. Att förebygga hotfulla situationer är det viktigaste men om de ändå uppstår behöver man ha resurser att hantera situationen och stötta personalen. Att bli utsatt för en våldssituation kan vara väldigt traumatiskt. Man måste känna sig trygg på sin arbetsplats, säger Fredrik Beskow, projektledare på Prevent. 

– Att veta hur man ska hantera en hotfull situation skapar större trygghet hos personalen, och att behålla lugnet i ett pressat läge kan i sig bidra till att situationen blir mindre allvarlig.

Den nya utbildningen är kostnadsfri och kan göras både individuellt och i grupp.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206