Adidas gör comeback i segment efter 15 år

The Road Cycling Shoe finns i helvitt eller klassiskt Adidassvart

Adidas gör comeback i segment efter 15 år

Adidas gör utrustning för ett hundratal sporter, från tresteg till skidskytte. Men i ett just nu hett segment har man varit borta i drygt 15 år. Tills idag, då en bred kollektion släpptes över hela världen.

Publicerad

Det är drygt 15 år sedan som varumärket släppte cykeldelen och har sedan dess endast varit en del av den via sitt 2011 förvärvade undermärke Five Ten.

Sportjätten Adidas cykelsatsning blir bred. Med över 70 plagg – från cykelstrumpor, ett tiotal olika toppar, cykelbyxor med chamois, regnplagg samt plagg utvecklade för vintercyklisten som behöver hålla sig varm i snöröken till jobbet eller på cykelpasset med polarna, får Adidas comeback till cykelscenen som rejäl.

Den mest iögonfallande produkten är ändå Adidas cykelskor. Med lika inspirerade som karakteristiska designlinjer hämtade från fotbollsskor som Copa och Mundial lär The Road Cycling Shoe verkligen stå ut där ute på asfalten. Inte minst tack vare snörningen. Där egentligen alla tillverkare väljer spännen av olika typer eller Boa-systemet har Adidas valt klassisk snörning.

The Road Cycling Shoe i klassiskt helsvart.

The Road Cycling Shoe har en ovandel helt i Primegreen, en av Adidas egna lösningar för återvunnet material och är med sin treskruvslösning undertill kompatibel med alla vanligt förekommande pedalsystem på marknaden. Sett till pris och vikt ser det ut som att Adidas utvecklat skorna för den breda cykelpubliken.

Celine Del Genes, Adidas vice vd för specialsporter, menar i ett pressmeddelande att lanseringen bara är början av en stor satsning mot cykelsporten från Adidas

– Det här är första steget i vår långsiktiga resa mot att skapa en rad produkter som förbättrar cykelupplevelsen.

Hon tillade att varumärket vill "tillgodose behoven hos en snabbt utvecklande ny cykelkultur genom att skapa tillgängliga högpresterande produkter som gör att fler människor börjar cykla.

Sportfack hoppas kunna återkomma med mer information om Adidas cykelsatsning i kommande utgåva av vårt magasin.

I Adidas cykelkollektion ingår drygt 70 plagg varav flera olika tröjor för dam och herr.

Liksom överdelar för både soliga, regniga och kalla dagar.

 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206