Vasaloppet tvingas varsla 30 procent av personalen

Vasaloppet tvingas varsla 30 procent av personalen

Först en snöfattig vinter som kostade massor med miljoner i snötillverkning. På det en pandemi som kraschade Vasaloppets Sommarvecka. Nu tvingas Vasaloppet säga upp 12 medarbetare.

Publicerad

Det är inte bara varumärken, butiker och kedjor som drabbas av corona. 2020 var ett tufft år för Vasaloppet. Både den snöfattiga vintern 2020 och coronapandemin har ställt Vasaloppet på prov på flera olika sätt under det gångna året.

För att återkomma starkare under vintern 20/21 tvingas organisationen av världens mest kända långlopp på skidor till ett besparingsprogram. Som en del av besparingarna kommer Vasaloppets organisation att göras om vilket får till följd att 12 tjänster, 30 procent av personalen, försvinner inom organisationen. Fackliga förhandlingar har inletts meddelar Vasaloppet.

Vinterveckans snöbrist innebar stora och kostsamma utmaningar där Vasaloppets organisation jobbade mycket hårt med att säkra skidspåren för alla deltagare i samtliga lopp. Därefter kom coronapandemin som gjorde det omöjligt att genomföra sommarveckan som vanligt på plats i Vasaloppsarenan. Istället föddes Hemmavasan som blev ett mycket uppskattat evenemang bland deltagarna med över 16 000 anmälningar.

Vasaloppet rustar nu för flera olika scenarior 2021. Om inte pandemin är över förbereds för att genomföra loppet som ett intervallupplagt lopp eller att till exempel endast eliten får köra. De närmaste månadernas utveckling av pandemin avgör Vasaloppet 2021.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842